Vladivojna La Chia

Zpěvačka, skladatelka, textařka, výtvarnice, renesanční žena současné moderní hudby. Žánrově nezařaditelná, přesto v každém žánru doma. Již od roku 2001 si originálně a s jedinečnou hravostí a kreativitou vybrané žánry přivlastňuje, ohýbá a tím si vytváří svůj vlastní. V zahraničí s úspěchem koncertovala v USA (např. Kennedy Center – Millennium Stage), Bulharsku, Severní Makedonii, Polsku nebo na Slovensku.

 

Vladivojna dosud vydala 14 alb vycházejících z tak odlišných stylů jako je alternativní pop, elektronika, rock, metal, folk a klasická hudba. Album Tajemství Lotopu (2009) získalo ceny Tais Awards za album a píseň roku a stalo se také top albem měsíce v kultovním berlínském obchodě s hudbou Dussmann das KulturKaufhaus. Zatím poslední album a zároveň historicky první LP Hrdinům naší doby vydala v roce 2020. Album uzavírá její pětiletý vztah s literární tvorbou ruské básnířky a novinářky Anny Barkovové a je ukázkovým příkladem autentického osobního přístupu Vladivojny k textu a zároveň jejích mimořádných skladatelských a aranžérských schopností. Anně Barkovové je také věnován speciální recitál 8 hlav šílenství.

 

Kromě produkce svých studivých projektů se věnuje i komponování filmové a divadelní hudby. V roce 2011 byla nominována na Českého lva a Cenu české filmové kritiky za hudbu k filmu Nevinnost (Jan Hřebejk), v roce 2017 pak získala nominaci na Českého lva za nejlepší hudbu k filmu 8 hlav šílenství (Marta Nováková). Je také autorkou hudby k úspěšnému seriálu HBO Až po uši (Jan Hřebejk).

Social networks

booking

Štěpán Rückl
stepan@outsidenotes.cz
+420 608 780 824