Program Mentoring II

Otevíráme program Mentoring, který umožní muzikantům konzultovat svůj projekt s profesionály z různých oborů! Program má za cíl poskytnout individuální konzultace na předem zvolené téma. Během dvou setkání s profesionálem v určité oblasti (mentorem) dostanou přihlášení zpětnou vazbu a konkrétní podněty, jak postupovat dál. 

VÝSLEDKY

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA

Jak postupovat: 

– Zájemce vyplní přihlášku, kde konkrétně uvede, jaké téma by chtěl s vybraným profesionálem (mentorem) probrat 
– Daný profesionál rozhodne, zda téma přijme (tedy zda mu přijde relevantní a zda v něm dokáže poradit)
– Vlastní konzultace se pak odehraje po vzájemné dohodě 

 

Forma konzultace:

– 2 konzultace v minimální délce 1 hodina, termín je na dohodě umělce a mentora
– online/osobně (záleží na podmínkách, vzdálenosti, možnostech umělce/kapely a mentora)

 

Kritéria výběru a podmínky:

– Umělec je již aktivní minimálně 1 rok, má vydanou alespoň jednu oficiální nahrávku, pravidelně koncertuje
– V přihlášce uvede KONKRÉTNÍ téma, kterým se chce zabývat
– Po skončení konzultací napíše zpětnou vazbu (hodnotící zprávu)


Umělce si budou ke spolupráci vybírat sami mentoři, SoundCzech je pouze zprostředkovatelem. Konzultace jsou zdarma.

UZÁVĚRKA 15. 5. 2021

PŘIHLÁŠKA

Mentoři:


☻ Radek Baborák
Hornista a dirigent Radek Baborák patří mezi nejvýraznější osobnosti klasické hudební scény. Za více než 30 let sólové kariéry oslovil svým mimořádným muzikantským projevem posluchače v nejvýznamnějších kulturních centrech po celém světě. Mezi jeho dirigentské partnery patří osobnosti jako Daniel Barenboim, Seiji Ozawa, Simon Rattle, Naame Jarvi, James Lewin, Vladimír Askhenazy, James de Priest, Marek Janowski. Založil a umělecky vede soubory Baborak Ensemble v základním obsazení lesní roh a smyčcové kvarteto, Český hornový sbor pokračující v třísetleté tradici hornové hry v Čechách, smyčcový soubor Pražští komorní sólisté a je členem Afflatus Quintet.
Oblast mentoringu: booking koncertů klasické hudby (sjednání podmínek, smluvní detaily, honoráře apod.), alternativní financování projektů, koncertů, nahrávání pomocí fundraisingu, donátorů; organizace a náležitosti sbírek, jejichž výtěžek míří do kultury

 


☻ Lauren Barley (konzultace v anglickém jazyce)
Lauren pracuje v oblasti PR a marketingu již 15 let. Začínala v nezávislém rádiu a labelu Southern Records, následně založila vlastní společnost Rarely Unable PR. Ta se specializuje na kampaně k vydání alba, propagace tour, PR konzultace, promo v oblasti Evropy a strategie sociálních sítí. Pracuje s takovými umělci, jako jsou SUNN O))), Anna von Hausswolff, Ulver a další. www.rarelyunable.com
Oblast mentoringu: zahraniční PR

 


☻ Zdeněk Beran
Zdeněk je hornista, producent, skladatel a učitel. Se svojí společností Berry Music Production se zabývá tvorbou hudby ke komerčním účelům (film, reklamy), aranžemi a songwritingem. 
Oblast mentoringu: tvorba promo videí a nahrávek v domácích podmínkách a mini studiích, technické vybavení pro náhrávání, mix zvuku, střih

 


☻ Andras Bodrogi (konzultace v anglickém jazyce)
András pracoval v různých odvětvích maďarského hudebního průmyslu (EMI, Music Export Hungary, WM Music Distribution …). Jako obchodní a marketingový manažer získával zkušenosti a stal se expertem na digitální média, nová média a online komunikaci. Pomáhal vydavatelstvím a umělcům s tvorbou hudebního obsahu. V současnosti je tréninkovým expertem v Google Ground Budapest, kde pomáhá místním a regionálním YouTube partnerům, kreativním agenturám, umělcům a branding manažerům dosáhnout jejich cíle s využitím audio-vizuálního obsahu na YouTube.
Oblast mentoringu: propagace a monetizace tvorby na digitálních platformách

 


☻ Mark Bóna (konzultace v anglickém jazyce)
Márk je nezávislý promotér a booker z Budapešti. Spolupracuje s mnoha festivaly jako bookingový agent a produkční (např. Sziget Festival).
Oblast mentoringu: booking a oslovení pořadatelů, příprava na koncerty z hlediska produkce

 


☻ Petra Drtinová
Petra působila v managementu České filharmonie a Talichova komorního orchestru, koordinovala koncerty v rámci festivalu Ostravské dny. Od roku 2003 zastává funkci Artist manager na festivalu Pražské jaro.
Oblast mentoringu: příprava materiálů pro festivalové manažery a umělecké rady, dramaturgie a prezentace sólistů, souborů apod.

 


☻ Steven Farris (konzultace v anglickém jazyce)
Steven působí v hudebním průmyslu přes 30 let a více než polovinu času pracoval v hudebních vydavatelstvích. Zastával následující pozice: EMI Music - A&R Assistant, Sony/ATV - Scout and A&R Manager, Music A7 - Song Plugger, On The Fiddle Publishing (Levellers) - katalogový manažer, Polar Patrol (Snow Patrol) - ředitel, Spirit / B-Unique - kreativní manažer, 13 Publishing Artists - generální ředitel. Během své kariéry pracoval s Levellers, Snow Patrol, Belle and Sebastian, Rae & Christian, Skint Publishing (Midfield General, Cut La Roc, Phats and Small, Super Collider) CMC Music, Marcella Detroit a další. Vyjednával pro umělce dohody s vydavatelstvími Kobalt a Warner Chappell. Podílel se na licencování hudby pro Bacardi, Namco Bandai, Warner Brothers, Jacobs Coffee, Westpac Bank a Fox 2000. Umělci a spisovatelé, se kterými spolupracoval, získali ceny Brit Awards, Ivor Novello’s, BMI Awards, ASCAP Awards, Scottish Album of the Year a byli nominováni na Mercury’s a Grammy.
Oblast mentoringu: vydávání hudby (A&R – vyhledávání talentů, synchronizace, marketing, právní a administrativní aspekty)

 


☻ Petr Holý
Petr je český japanolog, publicista a znalec japonského divadla působící dlouhodobě v Japonsku při univerzitě Waseda. V letech 2006-13 byl ředitelem Českého centra v Tokiu, kde pořádal širokou škálu kulturních událostí (filmové projekce a natáčení, divadelní a hudební představení, výstavy atp). V této činnosti pokračuje v rámci Českého kulturního salónu Čekogura, kromě toho v Tokiu přednáší, publikuje a učí česky.
Oblast mentoringu: specifické potřeby prezentace hudebních projektů a souborů pro japonský trh, agentury, kulturní centra, muzea apod.; komunikace s manažery, pravidla komunikace a chování v Japonsku

 


☻ Tomáš Jamník
Tomáš je český violoncellista, v současnosti žije v Berlíně. V roce 2006 zvítězil na mezinárodní soutěži Pražské Jaro. Úspěch na Pražském jaru odstartoval Tomášovu kariéru, pravidelně spolupracuje s významnými orchestry, v roce 2012 debutoval s Českou filharmonií pod vedením jejího šéfdirigenta Eliahu Inbala, následovala vystoupení v U.S.A., Izraeli, Španělsku, Japonsku a Německu. Je častým hostem v Japonsku. Je uměleckým vedoucím Akademie komorní hudby a uměleckým ředitelem Ševčíkovy akademie. V roce 2016 spustil projekt Vážný zájem na poporu domácích koncertů vážné hudby, který úspěšně vyhledává nové publikum vážné hudby.
Oblast mentoringu: příprava domácích koncertů, jejich výhody, úskalí, výběr vhodných skladeb, komunikace s klienty, finance a další

 


☻ Kateřina Motlová
Kateřina Motlová v současnosti pracuje jako PR manažerka a zabývá se speciálními projekty v oblasti klasické hudby pro Českou filharmonii, Operu Národního divadla, další kulturní instituce a individuální umělce (Ivo Kahánek, Jakub Hrůša a další). V minulosti působila řadu let jako vedoucí on-line magazínů TV Nova a TV Prima nebo jako editorka a redaktorka v nakladatelství Ringier a Burda.
Oblast mentoringu: komplexní poradenství v oblasti PR, tvorba komunikační strategie s médii, vytvoření image, monitoring médií

 


☻ Přemysl Štěpánek
V letech 1999 – 2002 pracoval pro klub Stará Pekárna. Od roku 2002 do současnosti působí v nezávislém hudebním vydavatelství Indies Scope. V roce 2012 založil vlastní společnost PR stage, kde pracuje mimo jiné jako promotér festivalu Sziget (ČR a SR) a Balaton Sound (ČR). Spolupracoval na marketingu s brněnskými kluby Sono (2014) a Fléda (2015). V roce 2017 spustil projekt Czech Fresh.
Oblast mentoringu: management, PR