Annabelle Plum

Zpěvačka a hlasová performerka Annabelle Plum (* 1984) využívá svůj více než tříoktávový rozsah v současné hudbě, improvizaci a jazzu. Zaměřuje se na experimentální hlasové techniky a barvu tónu. Její zájem spočívá v interpretaci grafických partitur a site-specific performancích.

Plumová vystudovala divadelní umění na Brownově univerzitě (USA) a Performance Design and Practice na Central St Martin's (Velká Británie). Jako osobní studentka Jonathana Harta Makwaie studovala ve Francii a USA rozšířené vokální techniky, jejichž průkopníkem byl Roy Hart. Od roku 2009 žije V Praze, kde vytváří vlastní díla a vyučuje experimentální vokální techniky. V letech 2013-2015 vedla jako hostující lektorka kurz na Akademii múzických umění v Praze (DAMU). Od roku 2016 studuje zpěv pod vedením špičkové umělkyně divadla Noh, Hisy Uzawy (škola Kanze) v Tokiu.

Uskutečnila světové premiéry skladeb těchto autorů: Michala Wróblewského a Iana Mikysky, Petra Hory, Anny Vtípilové. V roce 2020 premiérovala dvě nové komorní opery: Okno Petra Hory a .finitics Patrika Kako. V témže roce byla sólistkou orchestru Berg při české premiéře opery Sbohem, miláčku! německé skladatelky Brigitty Muntendorf. Annabelle Plum je zakládající členkou skupiny TOPOS KOLEKTIV, vystupuje v duu se Žanetou Vítovou (hlas a akordeon), je frontmankou skupiny Die Schatten (alternativní rock) a součástí mezinárodního tria Quarter to Three (mikrotonální improvizovaná hudba).

Translated with www.DeepL.com/Translator (free version)

Email

annabelle.plum.voice@gmail.com