Point of Few

Point of Few je nové české instrumentální kvarteto s mimořádně originálním, svěžím zvukem, organicky propojujícím prvky produkce zvuku obvyklé v současné populární hudbě s otevřenou a svobodnou povahou jazzu, založenou na hudební komunikaci.

Jejich hudba je barevná a dobrodružná, s dynamickými beaty, silnými melodiemi a unikátním zvukem. Přesto, že skladby mají často neprvoplánové formy nebo používají lichá metra, stále vyznívají jako písničky se samostatnými světy, vyprávějící příběhy.

Inspiraci kapela čerpá eklekticky napříč současnou populární hudbou, od newyorské jazzové scény, přes současné r'n'b, songwritery i DJe. Mezi jejich vzory jsou kvarteto Donny McCaslina, Robert Glasper, Mark Guiliana, James Francies, Jeremy Dutton, Charles Altura, ale i Bill Frisell nebo Anderson Paak.

Kapelu tvoří čerství třicátníci, absolventi pražské VOŠ Jaroslava Ježka a brněnské JAMU, kteří jinak působí nebo dříve spolupracovali s řadou známých českých kapel jako Cotatcha Orchestra, Marta Kloučková & Nanoillusions, Zorba že ja Buddha, Behind the Door, Carpet Cabinet ad. V loňském roce postoupili do finále mezinárodní soutěže festivalu Jazz in the Park v rumunské Kluži (které je kvůli pandemii odloženo) a skončili na druhém místě ve finále soutěže Jazzfruit. Vydali také EP/video sérii Live Sessions, ve které se originálním způsobem představují živým provedením svých skladeb v různých, často neotřelých prostředích.

V současnosti pracují na eponymním debutovém albu, které plánují vydat na jaře 2022.

Kategorie

Social networks

booking

pointoffewquartet@gmail.com
+420 732 718 601