Daniel Bulatkin

Daniel Bulatkin je nejmladším profesionálem na české jazzové scéně. Narodil se roku 1999 v Praze. Už ve svých 15-ti letech získal třetí místo v prestižní soutěži Pianista roku pořádané firmou PETROF. Účastnil se jako nejmladší soutěžící v historii. Třetí místo obhájil i roku 2016 v Rudolfinu, kdy se vítězem stal jeho pozdější učitel Vít Křišťan. Roku 2018 dostal individuální cenu za talent v soutěži Central European Jazz Competition v Brně. Daniel momentálně studuje bakalářský program na jazzové katedře pražské HAMU. V rámci studia měl možnost spolupracovat i se světoznámým saxofonistou Zhenyou Strigalevem (RU).

Spolupráce: Russ Spiegel (USA), Ben Tiberio (USA), Allison Wheeler (USA), Aviv Cohen (IL), Elon Turgeman (IL), Ruggero Robin (IT), Mike Gotthard (HU), Kornel Mogyoro (HU), Martin Valihora (SK), Robert Balzar, Yvonne Sanchez, Martina Bárta, Miriam Bayle, Luboš Soukup…

Za nejplodnější však považuje spolupráci s norským basistou Perem “Bass Viking” Mathisenem – spolu s ním začíná pravidelně koncertovat po Evropě s jazz&fusion megahvězdami jako např.: Ulf Wakenius (SWE; Oscar Peterson Quartet, Ray Brown trio), Gary Husband (UK; John McLaughlin, Allan Holdsworth); Gergo Borlai (HU; Steve Vai, Al DiMeola).

V prosinci měl premiéru Danielův nejnovější projekt, kde se jako sólisté představila světoznámá saxofonistka a dvojnásobná držitelka ceny Grammy Tineke Postma (NL; Herbie Hancock, Wayne Shorter, Dianne Reeves…) a jeden z největších současných bubenických talentů Justin Faulkner (USA; Branford Marsalis, Kurt Rosenwinkel)…

Daniel v současnosti koncertuje s velmi kladně hodnoceným debutovým albem "The New Beginning" projektu B/Y Organism (ve spolupráci s ethno-fusion kytaristou Kirillem Yakovlevem), které představuje Daniela zejména jako hráče na Hammond B3. Zároveň připravuje k vydání dvě další CD. První z nich je produktem turné s britským virtuozem na altsaxofon mladé generace Tomem Smithem, druhé je projekt s nadanou americkou zpěvačkou Allison Wheeler.

Danielova kompozice Lady of the Lake, zaranžovaná pro big band Andym Schofieldem, je nyní součástí repertoáru prestižní Jazz Dock Orchestra. V letech 2018-20 vyučoval na Mezinárodní konzervatoři v Praze.

Kategorie

Social networks

booking

info@danielbulatkin.com
+420 602 447 590