Na Liveurope festivalu se představí účastníci MME Awards

Share me

Už tento pátek a sobotu 25. a 26. května se v pražském Paláci Akropolis odehraje další edice mezinárodního festivalu Liveurope. Music Moves Europe Awards (MME Awards) a Liveurope při této příležitosti spojují síly a během pražského ročníku festivalu se díky tomu představí pět začínajících evropských umělců, účastníků MME Awards. 

V line-upu jsou ohlášeni KOIKOI (RS), Kids Return (FR) Monikaze (LT) a Amelie Siba (CZ) a také dřívější účastníci MME Awards Bratři (CZ). MME Awards tak v rámci festivalu Liveurope startují festivalovou sezónu. 

Letošní festivalové léto slibuje to nejlepší z evropských talentů, včetně mnoha vítězů a nominovaných v cenách Music Moves Europe Awards 2023. V rámci výměnného programu ESNS se podařilo zajistit hned 26 slotů na nejvlivnějších festivalech v Evropě a nejen tam. Aktuální jedničkou v žebříčku ESNS Exchange je jeden z umělců oceněných v rámci MME Awards 2023 The Haunted Youth. 

Díky MME Awards se významné evropské festivaly mohou pochlubit žánrově neuvěřitelně pestrou směsicí začínajících evropských interpretů. Tito umělci z MME představují skutečný přehled evropského zvuku dneška i zítřka, jak uvádějí organizátoři.

O ocenění Music Moves Europe Awards

Music Moves Europe Awards je cena Evropské unie v oblasti současné populární hudby, která má za cíl podpořit začínající umělce reprezentující evropský sound současnosti i budoucnosti. Cílem Evropské komise je prostřednictvím Music Moves Europe Awards upozornit na nejzajímavější nové evropské talenty a ukázat bohatství evropského hudebního průmyslu. Cílem těchto výročních cen je nastartovat mezinárodní kariéru nadějných začínajících interpretů. 

Každoročně může 15 vynikajících nominovaných umělců získat pět cen Music Moves Europe Awards. Vítězové Music Moves Europe Awards 2023 byli vyhlášeni na slavnostním předávání cen 19. ledna na festivalu ESNS v nizozemském Groningenu. MME Awards jsou pořádány s podporou nizozemského ministerstva školství, kultury a vědy, provincie Groningen a města Groningen. Ceny jsou udělovány v úzké spolupráci s Evropskou komisí a finančně je podporuje Kreativní Evropa.

O festivalu Liveurope

Na festivalu Liveurope se setkávají členové platformy Liveurope a místní i mezinárodní hudební profesionálové, média i hudební fanoušci, aby společně objevovali novou hudbu. Hudební přehlídka slibuje posluchačům pestrou hudební cestu napříč žánry a styly. V lineupu Liveurope festivalu se pravidelně objevují nadějní interpretů z celé Evropy.