Radek Baborák v týmu SoundCzechu!

Share me

Máme velkou radost, že můžeme v našem týmu přivítat a oficiálně představit světoznámého hornistu a dirigenta Radka Baboráka. Radek se bude věnovat projektům z klasické hudby a významně tak rozšíří aktivity SoundCzechu.

Radek Baborák patří k nejvýraznějším tvářím současné klasické hudby. Za více než 30 let sólové kariéry (viz krátký medailonek níže) oslovil svým mimořádným muzikantským projevem laickou i odbornou veřejnost po celém světě. Působení v týmu Soundczechu vnímá jako pokračování a rozšíření svých aktivit, které by mohly pomoci dalšímu rozvoji české hudební scény, zvláště generaci mladých umělců. 

„Doba covidová odhalila řadu témat, která v nezávislé klasické hudební scéně volají po řešení,“ říká Radek. „Doufám, že SoundCzech se pro klasickou hudební scénu stane místem, na které se vyplatí obrátit,“ vysvětluje.

„Je to skvělé propojení. Dosud jsme se klasické hudbě věnovali jen okrajově. To by se s příchodem osobnosti Radka Baboráka mělo zásadně změnit. Těšíme se na nové projekty, které s Radkem připravíme,“ říká za SoundCzech Márton Náray.

Podrobnosti také v tiskové zprávě ZDE