IQ magazín bude streamovat tři české kapely! Už dnes v 17 hodin!

Share me

Spolupráce britského magazínu IQ a Soundczechu pokračuje streamovaným showcasem třech českých interpretů. Už dnes v 17 hodin se na Facebooku a Youtube IQ objeví tři sety třech kapel – konkrétně Market, Noisy Pots a Bratrů.

Pražští Market jsou art rock, math rock, přímočaré britské indie, ale místy i stoner nebo jazz. „Tah na bránu tady má přednost před instrumentální onanií, písně jsou právě tak zamotané, aby z nich nevypadla spontánnost a energičnost,“ prohlásil na jejich adresu Karel Veselý.

Bratři jsou objev na české elektronické scéně. Dvojčata Jiří a Ondřej vytvořili hudební projekt, který se osciluje mezi chytlavou taneční elektronikou, technem a ambientem. Hlavním hnacím motorem jsou Jiřím hraní živé bicí, melodické motivy a sekvence pak vytváří Ondřej na analogové a modulární syntezátory.

Noisy Pots pro změnu svůj styl sami nazývají DIY kitchen electro. Originální zvuk tvoří za použití hrnců, kýblů a dalších "bicích nástrojů" z kuchyně  či garáže v kombinaci s elektronikou, synthy a vokály. 

 

Streamovaný showcase v režii IQ magazínu začne už dnes v 17 hodin na Facebooku a YouTube


V rámci spolupráce IQ a SoundCzechu vznikl report o české scéně, který najdete v aktuálním čísle magazínu, a také Spotify playlist s výběrem toho nejzajímavějšího na české scéně.