SoundCzech meets SONO Records – Hudební produkce a nahrávání

Workshop “Hudební produkce a nahrávání” se zaměřuje na zaškolení studentů, hudebníků a mladých začínajících zvukařů v oboru zvukové techniky, akustiky a nahrávání. Aktivity budou koncentrovány do 15. a 16. listopadu 2019, kdy budou v prostorách Slow café a studia SONO Records probíhat  workshopy pod vedením zkušených zvukových mistrů a hudebních producentů.

číst dál

Sono Records meets SoundCzech: 15. 11. 2019 Hudební produkce a nahrávání

Kurz, určený pro hudebníky, producenty, studenty a studiové techniky, představí úlohu hudebního producenta a jeho roli při tvorbě a při nahrávání. Dozvíte se, jak může ovlivnit celkový výsledek nahrávky a proč je dobré se na hudebního producenta obrátit. Tématem bude i studiová technika, využití prostorové akustiky a komunikace při nahrávání. Vstup zdarma na základě registrace ZDE

 

Přednášející: Pavel Karlík, Petr Ostrouchov, Milan Cimfe


 

2. část: 16. 11. 2019 Nahrávání, mix, mastering, studiová technika, způsoby snímání různých hudebních těles od rockových skupin až po orchestr. Vstup 2800 Kč, omezený počet účastníků.

Nahrávání, mix, mastering, studiová technika. způsoby snímaní různých hudebních těles od rockových skupin až po orchestry.

 

Tento workshop možnost nahlédnout do studií SONO Records v Nouzově. Přednáška s předními odborníky Pavlem Karlíkem a Milanem Cimfem představí problematiku nahrávání, mixu a masteringu, představí studiovou techniku a způsoby snímání různých hudebních těles od alternativy přes rockové skupiny až po orchestr. Zaměříme se také na využívání skutečné prostorové akustiky a používání řetězců analogových zařízení. Kurz není určený pro začátečníky. Kapacita tohoto workshopu je 10 účastníků, kteří budou vybráni na základě zaslaných přihlášek. Po odeslání přihlášky vyčkejte na e-mail s potvrzením a dalšími informacemi.

Cena 2. části program je 2.800,-Kč/ osoba.

Cena zahrnuje kurzovné, občerstvení a dopravu do studia SONO a zpět. Kvůli omezené kapacitě je pro 2. část programu nutná registrace ZDE do 10. 11. 2019. Po registraci prosím vyčkejte na e-mail s potvrzením a dalšími instrukcemi.

 

Časový harmonogram:

15. 11. 2019: Hudební produkce a nahrávání – 16.00- 19.00 Slow café, Francouzská 966/33, 120 00 Vinohrady. Vstup zdarma.

16. 11. 2019: Nahrávání,mix a mastering – 12.00-18.00 SONO Records studio. Vstup 2800 / osoba
 

Workshop pořádá studio Sono ve spolupráci se SoundCzech za přispění Magistrátu Hlavního města Prahy.

 

Profily přednášejících:

Pavel Karlík
Producent, zvukový režisér, skladatel, hudebník a spolumajitel a ředitel nahrávacího studia Sono Records. Dlouholetý producent a zvukový mistr skupin Lucie a Wanastovi vjecy, Divokej Bill, Pražský výběr, V. Mišík a ETC, Mig 21 a intrpretů jako Marta Kubišová, Lenka Dusilová, Marta Topferová, Ivan Hlas, Ondřej Pivec, David Dorůžka, Jaromír Honzák a mnoho dalších. Mezi zahraniční klienty patří David Bowie, Nazareth, Glen Hansard, R. A. Rahman, Joss Stone, Linkin Park, Mike Stern, Julian Lennon nebo Philip Glass.

 

Své zkušenosti se snímáním zvuku, mixem a masteringem získal během pobytu a práce v různých nahrávacích studiích v Londýně a během svého třicetiletého působení v nahrávacích studiích SONO.

 

Již 30 let je členem AES - Mezinárodní společnost zvukových inženýrů.

S působením v nahrávacím studiu souvisí i Pavlova další aktivita, kterou je výroba vlastního elektronkového předzesilovače KARLÍK TP-1 a mikrofonů KARLÍK K47.

Další velkou vášní je pro Pavla Karlíka akustika. Během posledních 30 let postavil a navrhl 14 studiových režií a nahrávacích místností.

Posledním velkým projektem, na kterém spolupracoval, je multifunkční SONO Centrum v Brně, kde bylo potřeba citlivě propojit hudební sál, kino a konferenční místnost. Kompletní akustický design tohoto prostoru navrhoval Pavel Karlík a dohlížel na realizaci projektu až do samého závěru, které vyústilo výběrem zvukové techniky a úpravou mixážního pultu pro potřeby tohoto multifukčního prostoru.
 

Petr Ostrouchov
Hudebník, skladatel, producent, vydavatel. Tvůrce hudby pro film Želary (nominace na Oscara) a dalších čtrnáct celovečerních filmů, šestkrát nominovaný za nejlepší filmovou hudbu v cenách Český lev. Zakladatel a majitel prestižního labelu Animal Music, zaměřeného na moderní jazz a alternativní hudbu, jehož tituly získávají české ocenění „Anděl“ pro nejlepší album v kategorii jazz nepřetržitě od založení labelu, tj. od roku 2007.

Petr Ostrouchov je Členem prezidia a výkonného výboru České filmové a televizní akademie, člen Evropské filmové akademie a člen umělecké rady hudebního festivalu Struny podzimu. Též advokát, respektovaný specialista na autorské právo v oblasti hudby a filmu a lektor Akademie múzických umění v Praze. Jeho letošním významným producentským počinem je nové album Vladimíra Mišíka se skupinou Blue Shadows, nazvané “Jednou tě potkám”.

 

Milan Cimfe

Producent předních českých rockových skupin, zvukový technik a spolumajitel nahrávacího studia Sono Records, kde natáčel s Davidem Bowiem, Markem Sternem, Living Colour nebo Napalm Death. Z českých interpretů pracoval např.se skupinami Kabát, Pražský výběr, Wohnout, 100 zvířat, Čechomor a Lenka Dusilová. Podílel se na oceněných nahrávkách mnoha afrických hudebníků pro významný německý label Glitterbeat a spolupracuje s jeho producentem Chrisem Eckmanem. S Chrisem Eckmanem a dalšími hudebníky vystupuje jako hráč na bicí v seskupení Dirt Music.