Program Mentoring IV

Chcete poradit v oblasti digitální distribuce, managementu nebo zahraničního PR? Přihlaste do dalšího kola programu Mentoring.

Po čase znovu otevíráme program Mentoring, který umožní muzikantům konzultovat svůj projekt s profesionály z různých oborů! Program má za cíl poskytnout individuální konzultace na předem zvolené téma. Během dvou setkání s profesionálem v určité oblasti (mentorem) dostanou přihlášení zpětnou vazbu a konkrétní podněty, jak postupovat dál. 

Jak postupovat: 

– Zájemce vyplní přihlášku, kde konkrétně uvede, jaké téma by chtěl s vybraným profesionálem (mentorem) probrat 
– Daný profesionál rozhodne, zda téma přijme (tedy zda mu přijde relevantní a zda v něm dokáže poradit)
– Vlastní konzultace se pak odehraje po vzájemné dohodě 

 

Forma konzultace:

– 2 konzultace v minimální délce 1 hodina, termín je na dohodě umělce a mentora
– online/osobně (záleží na podmínkách, vzdálenosti, možnostech umělce/kapely a mentora)

 

Kritéria výběru a podmínky:

– Umělec je již aktivní minimálně 1 rok, má vydanou alespoň jednu oficiální nahrávku, pravidelně koncertuje
– V přihlášce uvede KONKRÉTNÍ téma, kterým se chce zabývat
– Po skončení konzultací napíše zpětnou vazbu (hodnotící zprávu)


Umělce si budou ke spolupráci vybírat sami mentoři, SoundCzech je pouze zprostředkovatelem. Konzultace jsou zdarma. Konzultace v rámci programu Mentoringu podpořil finančně Ochranný svaz autorský. 

Uzávěrka 1. 7. 2023

PŘIHLÁŠKA

 

Mentoři:


☻ Steve Farris (konzultace v anglickém jazyce)
Steve Farris má 30 let zkušeností s prací v hudebním průmyslu, přičemž více než polovinu této doby strávil na různých pozicích v hudebním vydavatelství. A&R Assistant Sony/ATV - Scout and A&R Manager A7 Music - Song Plugger On The Fiddle Publishing (Levellers) - Catalogue Manager Polar Patrol (Snow Patrol) - Director Spirit/B-Unique - Creative Manager 13 Artists Publishing - General Manager. Během své kariéry podepsal: Snow Patrol, Belle and Sebastian, Here We Go Magic, Nadine Shah & Psychedelic Porn Crumpets a další. Vyjednal smlouvy s dílčími vydavatelstvími Kobalt a Warner Chappell a následně tyto vztahy spravoval na celosvětové úrovni. Podílel se na licencování hudby pro společnosti Bacardi, Namco Bandai, Warner Brothers, Jacobs Coffee, Westpac Bank a Fox 2000.
Oblast mentoringu: music publishing & artist development
 

☻ Mark Bóna (konzultace v anglickém jazyce)
Márk Bóna je budapešťský manažer a booker na volné noze. V hudebním průmyslu se pohybuje více než 20 let. Pracoval pro kluby jako Kultiplex, Zöld Pardon a Barba Negra, spolupracoval také s řadou festivalů jako booker (Sziget, Ohmydeer) a člen předprodukčního týmu a týmu na místě (VOLT, Balaton Sound, Sziget, STRAND atd.).
Oblast mentoringu: booking prep. for live management
 

☻ Koen Ter Heegde (konzultace v anglickém jazyce)
Jako nezávislý promotér, agent a manažer labelu působí Koen v místním i evropském undergroundu již dvě desetiletí. V roce 2005 spoluzaložil nezávislý label Subroutine Records, který vydal hudbu více než 40 nizozemských interpretů. Jeho platforma Yugofuturism představuje kapely ze střední a východní Evropy v Nizozemsku a naopak. Inicioval první 24hodinový festival v amsterdamském Paradisu, který upozornil na nizozemský underground. V současné době je kurátorem festivalů Welcome to the Village a Peel Slowly and See, pravidelným promotérem na WORM Rotterdam & OCCII Amsterdam a častým řečníkem na evropských konferencích na témata, která zahrnují mezinárodní spolupráci, výměnu a turné grassroots.
Oblast mentoringu: booking in EU and Balkans


☻ Tim Joppien (konzultace v anglickém nebo německém jazyce)
Tim Joppien se věnuje budování komunit. V roce 2010 začal organizovat místní koncerty pro nováčky a od té doby se aktivně zapojuje do dění na berlínské hudební scéně. Dělal booking festivalů, byl kurátorem živého programu místního hudebního klubu. V roce 2018 nastoupil do Berlínské hudební komise a v současné době pracuje jako projektový a eventový manažer, který dohlíží na networkingové akce, hudební showcase festival Most Wanted: Music Live (MW:M Live) a také program "Music Ambassador", který usnadňuje mezinárodní výměnu. 
Oblast mentoringu: Berlin market overview
 

☻ Veronika Douglas
Veronika Douglas od roku 1997 působí v největším hudebním vydavatelství Universal (dříve PolyGram) v Universalu má na starost PR a marketing zahraničních umělců a rozvoj tuzemských umělců v zahraničí (Sunshine, Lenny).
Oblast mentoringu: international PR, booking, management


☻ Alexandr Smutný
Alexandr Smutný stojí v čele produkční společnosti Soundsgate, která se zaměřuje na tvrobu hudby v audiovizi, zastupování skladatelů a tvůrců hudby v audiovizi. Mezi projekty, které hudebně či zvukově patří pod produkci Soundsgate jsou například stanice CNN Prima News, Zpravodajství TV Seznam, hra Arma: Reforger Soundtrack, ale také řada komerčních hudeb například pro Škoda auto, Mattoni, Cetin, Tipsport, Apetito a řadu dalších. Alexandr je také členem hudební skupiny Jelen, která získala 2 ceny Anděl a řadu dalších ocenění. Je zakladatelem hudební školy Music Academy Prague, prestižní události Composer Summit Prague a také členem České obce hudební. Je absolventem Vysoké školy finanční a správní a Mezinárodní konzervatoře v Praze. 
Oblast mentoringu: synch

☻ Matwe Kaščák
Matwe Kaščák je kurátor Nové Cvernovky, komunitního kulturního centra v Bratislavě. Je spoluzakladatelem série parties Nočná, zakladatelem SPFM - booking agentury pro undergroundové elektronické umělce ze střední a východní Evropy, booking agentem v berlínské agentuře Thrust pro střední a východní Evropu, doktorandem na Masarykově univerzitě v Brně v oblasti digitální kultury a kretivního průmyslu a učitelem teorie festivalů, jelikož byl po dobu 5 let členem jádra týmu největšího slovenského festivalu Pohoda. Kromě toho je také aktivním DJem.
Oblast mentoringu: klubová a festivalová dramaturgie, booking

☻ Jan Vondryska
Specialista na sociální sítě, správu profilů na sociálních sítích a online marketing.
Oblast mentoringu: sociální sítě