Program Mentoring III

Chcete poradit v oblasti digitální distribuce, managementu nebo zahraničního PR? Přihlaste do dalšího kola programu Mentoring.

Po čase znovu otevíráme program Mentoring, který umožní muzikantům konzultovat svůj projekt s profesionály z různých oborů! Program má za cíl poskytnout individuální konzultace na předem zvolené téma. Během dvou setkání s profesionálem v určité oblasti (mentorem) dostanou přihlášení zpětnou vazbu a konkrétní podněty, jak postupovat dál. 

Jak postupovat: 

– Zájemce vyplní přihlášku, kde konkrétně uvede, jaké téma by chtěl s vybraným profesionálem (mentorem) probrat 
– Daný profesionál rozhodne, zda téma přijme (tedy zda mu přijde relevantní a zda v něm dokáže poradit)
– Vlastní konzultace se pak odehraje po vzájemné dohodě 

 

Forma konzultace:

– 2 konzultace v minimální délce 1 hodina, termín je na dohodě umělce a mentora
– online/osobně (záleží na podmínkách, vzdálenosti, možnostech umělce/kapely a mentora)

 

Kritéria výběru a podmínky:

– Umělec je již aktivní minimálně 1 rok, má vydanou alespoň jednu oficiální nahrávku, pravidelně koncertuje
– V přihlášce uvede KONKRÉTNÍ téma, kterým se chce zabývat
– Po skončení konzultací napíše zpětnou vazbu (hodnotící zprávu)


Umělce si budou ke spolupráci vybírat sami mentoři, SoundCzech je pouze zprostředkovatelem. Konzultace jsou zdarma. Konzultace v rámci programu Mentoringu podpořil finančně Ochranný svaz autorský. 

Uzávěrka 30. 9. 2022

PŘIHLÁŠKA

 

Mentoři:


Jeroen van den Bogert (konzultace v anglickém jazyce)
Jeroen started out as a promoter in the live-scene of the Netherlands in the late 90’s in various venues (booking both bands as well as club-nights) and switched to become an agent around 2005 when he started helping out friends setting up small tours. Starting from a DIY background he loves to build an artist from scratch touring both festivals and venues and developing local European markets. Together with Ronald Keizer he set-up BLiP Agency in 2016 which quickly became a solid partner in the European touring circuit with their eclectic roster.
Oblast mentoringu: booking


Veronika Douglas
Veronika Douglas od roku 1997 působí v největším hudebním vydavatelství Universal (dříve PolyGram) v Universalu má na starost PR a marketing zahraničních umělců a rozvoj tuzemských umělců v zahraničí (Sunshine, Lenny).
Oblast mentoringu: international PR, booking, management


☻ Dijana Lakuš (konzultace v anglickém jazyce)
Passionate for art, music, festivals & events, Dijana Lakus started as a artist manager and booking agent turning into promoter (Bob Dylan, QOTSA, Manic Street Preachers, Conor Oberst, Beatsteaks, Enter Shikari…), project manager, pr & event manager.  Last years majorly involved in festivals from Outlook, Dimensions & Seasplash in Croatia to Glastonbury to Secret Garden Party in UK. Also works as consultant and teaches art management at universities & music schools all over Europe. Active member of International Music Managers Forum.
Oblast mentoringu: international PR / marketing


☻ Alexandr Smutný - synch
Alexandr Smutný stojí v čele produkční společnosti Soundsgate, která se zaměřuje na tvrobu hudby v audiovizi, zastupování skladatelů a tvůrců hudby v audiovizi. Mezi projekty, které hudebně či zvukově patří pod produkci Soundsgate jsou například stanice CNN Prima News, Zpravodajství TV Seznam, hra Arma: Reforger Soundtrack, ale také řada komerčních hudeb například pro Škoda auto, Mattoni, Cetin, Tipsport, Apetito a řadu dalších. Alexandr je také členem hudební skupiny Jelen, která získala 2 ceny Anděl a řadu dalších ocenění. Je zakladatelem hudební školy Music Academy Prague, prestižní události Composer Summit Prague a také členem České obce hudební. Je absolventem Vysoké školy finanční a správní a Mezinárodní konzervatoře v Praze. 
Oblast mentoringu: synch


David Urban
David Urban je pražský promotér, který před 25 lety založil agenturu D Smack U Promotion. Ta se za čtvrtstoletí vyprofilovala jako jedna z nejvýznamnějších promotérských agentur v České republice. Kromě tisíců uspořádaných koncertů zahraničních interpretů v klubech, halách, na festivalech v ČR a na Slovensku zastupuje také několik domácích i zahraničních kapel. David Urban dlouho působil jako hudební dramaturg pražských klubů mnoha pražských klubů. Mimo jiné zajišťuje booking pro festivaly Rock for People, Grape a další.
Oblast mentoringu: booking, management


Tersha Willis
Tersha is a Goldsmith’s College Graduate with a background in private equity, financial services and fashion.  She’s been named on the AIM Altpower100 Music List & has talked at BBC Introducing Live, SXSW & AIM Connected. She has been featured on the BBC and C4 as well as in Wallpaper Magazine, Vox and MusicAlly for her progressive views on merchandise and her uniquely artist focused work. Tersha is also an advocate for those traditionally under-represented in music, under-represented founders and sustainability. She serves on advisory boards to drive change in those areas in both the UK and US.
Oblast mentoringu: merch