Program Mentoring

Otevíráme program Mentoring, který umožní muzikantům konzultovat svůj projekt s profesionály z různých oborů! Program má za cíl poskytnout individuální konzultace na předem zvolené téma. Během dvou setkání s profesionálem v určité oblasti (mentorem) dostanou přihlášení zpětnou vazbu a konkrétní podněty, jak postupovat dál. Uzávěrka přihlášek je 8. listopadu! 

 

VÝSLEDKY

--

Jak postupovat: 

– Zájemce vyplní přihlášku, kde konkrétně uvede, jaké téma by chtěl s vybraným profesionálem (mentorem) probrat 
– Daný profesionál rozhodne, zda téma přijme (tedy zda mu přijde relevantní a zda v něm dokáže poradit)
– Vlastní konzultace se pak odehraje po vzájemné dohodě 

Forma konzultace:
– 2 konzultace v minimální délce 1 hodina, termín je na dohodě umělce a mentora
– online/osobně (záleží na podmínkách, vzdálenosti, možnostech umělce/kapely a mentora)

Oblasti konzultace:

1) Digitální propagace, monetizace
2) Management, plánování kariéry, strategie
3) Psaní textů

4) PR strategie
5) Vydání nahrávky a synchronizace (jak nabídnout hudbu do filmu, seriálů, videoher)
6) Booking

Kritéria výběru a podmínky
– Umělec je již aktivní minimálně 1 rok, má vydanou alespoň jednu oficiální nahrávku, pravidelně koncertuje
– V přihlášce uvede konkrétní téma, kterým se chce zabývat (nic obecného)
– Po skončení konzultací napíše zpětnou vazbu (hodnotící zprávu)


Umělce/kapely si budou ke spolupráci vybírat sami mentoři, SC je pouze zprostředkovatelem. 

Konzultace jsou zdarma.

UZÁVĚRKA PŘIHLÁŠEK 8. 11. 2020

PŘIHLÁŠKA

Mentoři:

☻ Petr Blažek
Je více než 17 let na hudební scéně. Manažer, zvukař, producent, majitel labelu (DaSkaRecords), zakladatel agentury 420 Production. Je jedním ze zakladatelů Music Managers Forum Czech Republic a byl zvolen předsedou. Jako manažer pracoval s předními umělci v oblasti world music, elektroniky a beatboxu. Hraje zásadní roli v úspěchu kapely Mydy Rabycad, se kterou procestoval 20 zemí na 4 kontinentech. Stejnou péči věnuje se svým týmem stále více respektovaným Noise of Human Art (N.O.H.A.), Noisy Pots, The Atavists a dalším. Pravidelně a aktivně se účastní řady konferencí, kongresů a předváděcích festivalů, na nichž sleduje a zastupuje zájmy české moderní i alternativní hudební scény v širších souvislostech. Přednášel také hudební management na Vysoké škole ekonomické.
Oblast mentoringu: management, plánování kariéry, strategie (zhodnocení dosavadní činnosti a cílů; rady a tipy, jaké kroky zvolit v dalším plánování kariéry a na co se zaměřit)

 

☻ Andras Bodrogi (konzultace v anglickém jazyce)
András pracoval v různých odvětvích maďarského hudebního průmyslu (EMI, Music Export Hungary, WM Music Distribution …). Jako obchodní a marketingový manažer získával zkušenosti a stal se expertem na digitální média, nová média a online komunikaci. Pomáhal vydavatelstvím a umělcům s tvorbou hudebního obsahu. V současnosti je tréninkovým expertem v Google Ground Budapest, kde pomáhá místním a regionálním YouTube partnerům, kreativním agenturám, umělcům a branding manažerům dosáhnout jejich cíle s využitím audio-vizuálního obsahu na YouTube.
Oblast mentoringu: propagace a monetizace tvorby na digitálních platformách

 

☻ Mark Bóna (konzultace v anglickém jazyce)
Márk Bóna je nezávislý promotér a booker z Budapešti. Spolupracuje s mnoha festivaly jako bookingový agent a produkční (např. Sziget Festival).
Oblast mentoringu: booking a oslovení pořadatelů, příprava na koncerty z hlediska produkce

 

☻ Veronika Douglas
Veronika od roku 1997 působí v největším hudebním vydavatelství Universal (dříve PolyGram). V Universalu má na starost PR a marketing zahraničních umělců v ČR (propagace alb, koncertů) a rozvoj tuzemských umělců v zahraničí (Sunshine, Lenny).
Oblast mentoringu: hudební marketing a PR, management

 

☻ Paul Elsasser (konzultace v anglickém jazyce)
Paul začínal v 80. letech jako umělec, díky čemuž měl možnost spolupracovat s některými z největších producentů a legendárních umělců hudebního průmyslu celosvětově. Zaznamenal mezinárodní úspěchy jako umělec, producent, majitel labelu, provozovatel rádia/časopisu a jako manažer. Zároveň působí jako mentor a objevuje nové umělce, spolupracuje například s českou zpěvačkou Giudi. V současné době provozuje agenturu Minimal Surface v Londýně ve Velké Británii.
Oblast mentoringu: management

 

☻ Steven Farris (konzultace v anglickém jazyce)
Steven Farris působí v hudebním průmyslu přes 30 let a více než polovinu času pracoval v hudebních vydavatelstvích. Zastával následující pozice:
- EMI Music - A&R Assistant
- Sony/ATV - Scout and A&R Manager
- Music A7 - Song Plugger 
- On The Fiddle Publishing (Levellers) - katalogový manažer
- Polar Patrol (Snow Patrol) - ředitel
- Spirit / B-Unique - kreativní manažer
- 13 Publishing Artists - generální ředitel
Během své kariéry pracoval s Levellers, Snow Patrol, Belle and Sebastian, Rae & Christian, Skint Publishing (Midfield General, Cut La Roc, Phats and Small, Super Collider) CMC Music, Marcella Detroit, Kidda, Here We Go Magic, Johnny McDaid (Ed Sheeran, Příklad, Snow Patrol), Luke Temple, Nadine Shah, Kathryn Joseph, Gita Langley, JR Green, Declan O'Rourke, Thomas McLaughlin (Soak), Bo Bruce, Equador, Bry, Malpas, Marcus Mackay, Windsor Player, Node, Tired Pony, Psychedelic Porn Crumpets, Queen Zee, Bilk, Vryll Society a Shadowlark a další.
Vyjednával pro umělce dohody s vydavatelstvími Kobalt a Warner Chappell. Podílel se na licencování hudby pro Bacardi, Namco Bandai, Warner Brothers, Jacobs Coffee, Westpac Bank a Fox 2000. Umělci a spisovatelé, se kterými spolupracoval, získali ceny Brit Awards, Ivor Novello’s, BMI Awards, ASCAP Awards, Scottish Album of the Year a byli nominováni na Mercury’s a Grammy.
Oblast mentoringu: vydávání hudby (A&R - vyhledávání talentů, synchronizace, marketing, právní a administrativní aspekty)

 

☻ Lena Ingwersen
Lena je konzultantka v projektu Artist in Bloom - kreativním pracovním prostoru a pop-school, která podporuje umělce v realizaci odvážných myšlenek a cílů, nabízí koučování a inovativní vzdělávání. Působila na hamburské hudební scéně více než deset let a později dokončila magisterský titul v oboru Kulturní & Mediální Management. Od roku 2016 je Lena projektovou manažerkou globální sítě Music Cities Network, která se věnuje zlepšování komunikace a spolupráce mezi hudebními městy. Je mezi 74 umělkyněmi a profesionálkami hudebního průmyslu, které byli vybrány do vývojového programu Keychange v roce 2020. Keychange je mezinárodní kampaň, která usiluje o vyvážené zastoupení žen a mužů na hudební scéně. Lena je také spoluzakladatelkou transdisciplinárního festivalu HALLO / Schaltzentrale. Kromě toho působí jako DJ pod uměleckým jménem Lej a pořádá DJ workshopy. Jako projektová manažerka pracovala pro festivaly, umělce, hudební sdružení a vzdělávací projekty jako jsou Dockville, RockCity, Deichkind, Körber-Foundation a Hamburg Music a ona sama je často zvaná jako řečník na mezinárodní hudební konference. Jejím domovským městem je stále Hamburk, ale působí nadnárodně.
Oblast mentoringu: artist management a dlouhodobé plánování strategie, projektový management / kulturní politika 

 

☻ Tatiana Lehocká
Táňa je představitelkou nastupující generace mladých a inovativních manažerů a bookingových agentů. Stará se o nadějné slovenské i české talenty (např. FVLCRVM, Manon Meurt) a zároveň přiváží do Bratislavy zahraniční umělce pod hlavičkou společnosti Real Something. V posledních devíti letech pracovala s mnoha kluby a pořádala koncerty více než 100 umělců ze zemí od USA a Kanady přes Island a Spojené království po Skandinávii. V roce 2018 se Tatiana zapojila do pořádání hudební konference a festivalu SHARPE v Bratislavě, kde je jednou z booking agentů a hlavní organizátorkou konference. Festival se zaměřuje na začínající umělce z Evropy i domácího Slovenska, konference reflektuje aktuální trendy a témata v hudebním průmyslu.
Oblast mentoringu: management, booking

 

☻ Kate Northrop (konzultace v anglickém jazyce)
Kate Northrop je americká skladatelka žijící ve Švýcarsku, která pracuje především jako textařka a spolupracuje s umělci z celého světa. Její písně jsou vydávané pod mnoha významnými vydavatelstvími (Universal Germany, EMI South Africa atd.) a umisťují se ve švýcarských a německých popových žebříčcích. Píše texty napříč mnoha žánry, od folku a indie-rocku přes pop a EDM až po symfonický metal. Těžiště její práce spočívá právě ve spolupráci s dalšími umělci, kterým pomáhá s jejich tvorbou.
Oblast mentoringu: psaní textů (konzultace konkrétního díla, osvojení nových technik a postupů při psaní textů a další)

 

☻ Giorgio Saleoiraghi (konzultace v anglickém jazyce)
Po ukončení studia designu a umění založil známý obchod s houslemi a elektronikou v oblasti Milána. Nyní pracuje jako agent a tour manager v rámci berlínské společnosti Swamp Booking, která zastupuje umělce jako Anna Von Hausswolff, Jozef Van Wissem, White Hills, Aaron Turner a další. Dlouhodobě spolupracuje s labely SIGE Records, Sacred Bones a Pomperipossa Records. Kromě toho je sám aktivním hudebníkem a provozuje undergroundový label Hypershape Records zaměřený hlavně na vydávání limitovaných edic nahrávek.
Oblast mentoringu: tour booking a management (oslovování pořadatelů, plánování a realizace tour), label management

 

☻ David Urban
David Urban je pražský promotér, který založil v roce 1993 agenturu D Smack U Promotion. Ta se během čtvrtstoletí etablovala jako jedna z nejvýznamnějších promotérských agentur v České republice. Kromě organizování stovek koncertů mezinárodních umělců v klubech a festivalech v ČR i na Slovensku zastupuje několik domácích a mezinárodních kapel (např. Skyline). Dlouhodobě pracoval jako dramaturg pražských klubů Roxy a Abaton a v posledních letech spolupracoval s kluby Lucerna Music Bar, MeetFactory, Futurum, Storm Klub, Café V lese a Sedmička. Působí na festivalech Go Planet Roxy a Love Planet a zajišťuje booking umělců na festivalech Rock for People, Grape Festival a Rock for Churchill.
Oblast mentoringu: booking, promotérská činnost