David Pomahač

Zpěvák, skladatel a multiinstrumentalista David Pomahač je zakladatel známého urban folkového dua Kieslowski. Zanechal stopu v kapelách Bez peří, Houpací koně, hrál v doprovodné kapele Xaviera Baumaxy, v posledních letech doprovází také písničkářku Imu Tevu.

Počátkem roku 2020 vystoupil ze stínu Kieslowski a vydal se s albem Do tmy je daleko, produkovaného Tomášem Havlenem (Post-hudba, Zvíře jménem podzim, Spomenik, aj.), na sólovou dráhu.

Do tmy je daleko se umístilo v první dvacítce celoroční hitparády Velká Sedma Radia 1, v žebříčku nejlepších desek roku 2020 časopisu Full Moon, v první desítce nejlepších alb roku Musicserver.cz i výběru nejlepších desek rádia Expres FM.

V dubnu 2022 vydává Pomahač u vydavatelství Minority Records své druhé sólové album s názvem Neviditelný. Spoluautorem hudby a producentem desky v jedné osobě je Martin Hůla aka Martin Tvrdý či Bonus.

„Nejlepší věci v životě jsou neviditelné," poznamenává Pomahač. „Vzduch, který dýcháme, příběhy psané mezi řádky, láska sama. Dokonce i inspirace se čerpá z nějaké nehmotné sféry. Někdy jsem pak neviditelný sám sobě - těžko čitelný, neuvědomuji si své motivace, přehlížím znamení - ale pak se poznávám ve vypravování příběhů ostatních lidí. Neviditelný je prostředkem ke zpracování těchto podnětů.“