Rudy Linka

Rudy Linka, světově proslulý kytarista, se narodil v roce 1960 v Praze v České republice. Svou hudební kariéru začal v pěti letech, kdy se začal učit na housle. O devět let později začal hrát na kytaru.

V roce 1980 se emigroval do Švédska, kde pokračoval ve studiu klasické kytary, jazzové kytary a kompozice. V roce 1985 mu přátelství s kytaristou Jimem Hallem zajistilo stipendium na Berklee College of Music v Bostonu, následně v roce 1986 obdržel stipendium na The New School of Music v New Yorku. Rudy studoval u tří nejvýznamnějších kytaristů ve svém oboru: Jim Hall, John Abercrombie a John Scofield. Po letech studií našel svůj vlastní hlas, který dnes určuje hudbu Rudyho Linky.

„...Rudyho inteligentní hra představuje ten dovoz, který by Američané měli vyhledávat.“ – The Philadelphia Inquirer

„Linka předvádí sebevědomí, přímočarost, a téměř perfektní rovnováhu mezi šťavnatou povědomostí a hravou cizostí. Jako smísit Jima Halla a Johna Scofielda.“ - DownBeat Magazine
V současné době Rudy režíruje a uvádí vlastní pořad na ČT art, Linka, v minulosti měl také pořad „Přímá linka“ na Českém rozhlasu.

Rudy je také zakladatel a umělecký ředitel mezinárodního festivalu Bohemia JazzFest, který se od roku 2005 každoročně koná na historických náměstích českých měst a metropolí. Festival každoročně přiláká na 90 000 návštěvníků.

Rudy je výhradním umělcem pro Mesa Boogie (aparatura) a Thomastik-Infield (struny).

Kategorie

Social networks

booking

Booking:
Gunter Schroder
European Agent
Ted Kurland Associates
PH: +1-617-254-0007 ext.: 128
Fax: +1-617-782-3524
Skype: gunter-tka

Management:
Anna Linka
anna.e.linka@gmail.com