Epoque Quartet

Multižánrový Epoque Quartet, držitel prestižního ocenění Classic Prague Awards a ceny České televize „Klasika roku“ za rok 2019, loni oslavil 20 let od svého založení. Během této doby si našel pevné místo na české a evropské hudební scéně, výrazně posunul hranice kvartetního repertoáru a vyprofiloval se ve špičkový soubor, který je zván ke spolupráci celou řadou skvělých hudebníků z různých odvětví muzikantské branže.

Z výčtu nejzajímavějších projektů jmenujme turné s Danem Bártou a Ilustratosphere, spolupráci s kapelami Monkey Business, Tatabojs, Clarinet Factory, nebo koncerty a nahrávky s Michalem Pavlíčkem, Gregory Porterem, Lenkou Dusilovou, Robertem Balzarem, Dashou, Ondřejem Brzobohatým, Tomášem Klusem, Kamilem Střihavkou, Lucií Bílou, Ewou Farnou, Gabrielou Vermelho, na poli klasičtějším pak s Dagmar Peckovou, Radkem Baborákem, Ivanem Klánským, Ludmilou Peterkovou a dalšími.

Mezi velmi aktuální počiny patří oceňované CD „Epoque Quartet plays Jan Kučera“ , které shrnuje dlouholetou spolupráci autora se souborem a které bylo nominováno na cenu Anděl 2018. Dále pak v New Yorku pokřtěné CD „Flow“ s kanadským klavíristou a skladatelem Davidem Braidem, se kterým EQ podnikl koncertní turné po Číně. CD „Flow“ se ocitlo v užší nominaci na prestižní kanadské ocenění Juno Award. V roce 2018 soubor obdržel první pozvání k účinkování na festivalu Pražské jaro. Širokému publiku je EQ známý také svým účinkováním v populární televizní show Stardance.

Epoque Quartet koncertoval v Německu, Rakousku, Švýcarsku, Francii, Itálii, Belgii, Holandsku, Anglii, Irsku, Polsku, Maďarsku, na Slovensku, v Chorvatsku, Slovinsku, Srbsku, Bosně a Hercegovině, Řecku, Bulharsku, Izraeli, USA, Kanadě, Brazílii, Číně a v Japonsku. Své zkušenosti s kvartetní hrou také předával na workshopech v Čechách, Srbsku, Brazílii a Izraeli.

EPOQUE QUARTET jsou –

DAVID POKORNÝ (vl), VLADIMÍR KLÁNSKÝ (vl), VLADIMÍR KROUPA (vla) a VÍT PETRÁŠEK (vcl)

Social networks

booking

epoque@post.cz
+420 777 150 050