Amelie Siba

Amelie Siba - mladá, půvabná písničkářka z Prahy, je jednou z nejvýraznějších tváří současné české nezávislé hudební scény a její jméno je především spojováno s pojmy něžnosti a blízkosti.

Hudebnice vkládá do každé z písniček svůj vlastní příběh, který se týká retrospektivních stavů a rozpoložení jí samotné. Texty působí jako deníkové zápisy, jejichž ústředními tématy jsou dospívání a vztahy jak sám k sobě - z pohledu vnitřní bolesti, nejistoty a hledání hodnot - tak i k druhým. Svá vyprávění doprovází Amelie jemnými kytarovými melodiemi a decentní elektronikou, která tvorbě dodává dreamy nádech.

Písničky mohou sice na první pohled působit depresivně, ale jsou především plné naděje a dávají pocit sounáležitosti a víry v lepší budoucnost - protože "čas jde dál". I přes to, že se mnohdy jedná o konkrétní zážitky samotné hudebnice, velmi snadno se s každým z příběhů posluchač dokáže ztotožnit a může v sobě nalézt svou "pubertální holku". Amelie klade silný důraz na osobní, komorní přístup ke svému publiku a vytváří tak jedinečnou intimní atmosféru koncertů, která může působit až terapeuticky.

Za pár uplynulých let stihla Amelie vydat několik singlů, úvodní EP pod názvem It Was Nice To Meet You a album Dye my hair, které si celé sama nahrála, zprodukovala a za které dostala cenu Apollo. Počátkem roku 2021 vydala své další EP pod názvem when is our time, kde pracuje s elektronickými beaty a dodává tak písničkám taneční nádech. Tak jako tak ale písničky neztratily na své útulnosti.

V letošním roce Amelie pracuje na dokončení své druhé desky, ke které si plánuje přizvat další zajímavé umělce ze současné alternativní scény.

Social networks

booking

 

Barbora Luczy
UHO Music
barbora.luczy@uhomusic.com