Tip na workshop: Jak se dělá dramaturgie nekomerčního rádia

Share me

Jak se dělá dramaturgie nekomerčního rádia? V rámci MMF Academy o tom bude mluvit Milan Tesař. Už 13. února od 20 hodin.

Vedoucí hudební redakce Radia Proglas vám představí způsob tvorby dramaturgie nekomerčního rádia. Radio Proglas má na české scéně poměrně specifické místo a dramaturgicky zařazuje skladby od vážné hudby a folkloru a world music přes jazz, folk až po rock. Musí však reagovat na změny v sektoru úplně stejně jako ostatní. Dozvíte se, jak se s těmito proměnami vypořádali, a možná odhalíme i možnou budoucnost rádií. 

Milan Tesař je také předsedou panelu WMCE (https://www.wmce.de/), který sdružuje hudební dramaturgy ze 45 rozhlasových stanic z 25 evropských zemí. Jedním z cílů panelu, který založil v roce 1991 berlínský rozhlasový redaktor Johannes Theurer, je právě koordinace zasílání nové hudby do všech těchto rádií. Pojďte s námi zjistit, jak to vlastně v rádiích funguje.

Členové dostanou odkaz na workshop v newsletteru, nečlenové napište na info@mmf-cr.cz, po uhrazení 200 Kč Vám bude zaslán přístup.