Přihlaste se na workshop Music business pro nezávislé hudebníky a manažery

Share me

Jak proměnit svou kreativní vášeň pro hudbu i ve zdroj příjmu, a přesto zůstat indie hudebníkem se stoprocentní kontrolou nad svým hudebním směřováním? Uznávaná hudebnice Lenka Morávková zve na svůj workshop.

INFO O WORKSHOPU
Na tyto a další otázky velmi prakticky odpoví intenzivní kurz MUSIC BUSINESS PRO NEZÁVISLÉ HUDEBNÍKY A SKLADATELE, jehož cílem je vzdělávání české hudební scény na cestě k jejímu zdravému a sebevědomému fungování. Ano, na poli nezávislé scény tu nemáme dostatek booking agentů, ano, nemáme tu dostatek manažerů, ani schopných PRistů či marketingových poradců, ano, ani tour manažery, kteří by pro vás naplánovali turné. Ale to neznamená, že to nejde. Je třeba jen vědět, jak na to – vyhrnout rukávy, a pustit se do toho. Součástí workhopu bude práce na vašich materiálech, čas na one-one otázky a jeden skvělý host na vybrané téma.

ČEMU SE BUDEME VĚNOVAT?
Toto je přímé pokračování prosincového workshopu a bude zahrnovat následující oblasti:
– EPK – electronickÝ presskit – Základ vašeho bookingu
– Self release – jak si sám si vydat album, Spotify for Artist, výběr distributora, finanční náklady na vydání, vydání na labelu vs self release?
– Self propagace – správné načasování, promováni alba, tisková zpráva, newsletters, zahraniční propagace pro nezávislé hudebníky, jak získat mediální kontakty, videoklip (jak na něj vzít peníze)
– Booking koncertů a jak se dostat na zahraniční festivaly
– Showcase festivaly – co to je showcase festival, jak se na ně dostat a jak z nich mít co největší užitek
– Sync'ing a music placement – cesta k stabilnímu příjmu. Jak dostat svou hudbu do filmů a reklam v zahraničí z domácího studia v obýváku?
– Budeme mít jednoho speciálního hosta, upřesním pozdějI

CO S SEBOU?
Účastníci si s sebou vezmou tužku, papír, vlastní počítač s materiály svého projektu, kterým se budeme podrobně věnovat v rámci kurzu.
Práce s vlastními materiály a práce ve skupinách je součástí workshopu

PROGRAM
– podrobné probrání vybraných témat
– práce s vašimi materiály (bude upřesněno před workshopem dle zaměření témat)
– dotazy na jakékoliv téma spojené s vaším projektem, které vás právě pálí v one – one části
HOST na jedno z daných témat – naším hostem je tentokrát skvělá odbornice na artist development FIONA BLOOM z New Yorku, která pod značkou The Bloom Effect úspěšně buduje kariéry začínajícím umělcům. 
Více na: https://thebloomeffect.com


PRO KOHO JE WORKHOP URČENÝ?
Pro hudebníky a skladatele, budoucí či začínající manažery a bookery, kteří to s myslí vážně, hudbou se živí nebo by se jí rádi v budoucnu živili.


CENA WORKSHOPU: 1500 Kč
DATUM: Pátek 19. 1. 2024 16 od 20.30
MÍSTO: Praha 2 nebo hudební studio Praha 7 (TBA podle počtu zájemců)
MAX. POČET ÚČASTNÍKŮ: max 15
FACEBOOK EVENT 
JAK SI ZAJISTÍM MÍSTO NA WORKSHOPU?: Rezervace místa vzniká zasláním platby přes tento google formulář