Až 100 tisíc korun na zahraničí turné! Deadline výzev už 31. ledna!

Share me

Plánujete zahraniční turné? Chystáte společný hudební projekt se zahraničním partnerem? Plánujete vzdělávací akci ve svém klubu? SoundCzech právě otevřel výzvy pro rok 2024. Díky Roku české hudby jsou finanční podpory vyšší než obvykle.

Hudební kancelář SoundCzech ve významném "čtyřkovém" roce právě následující, které by měly pomoci české hudební scény v dalším rozvoji:

Create  – Podpora vzniku nových studiových nahrávek pro oblast alternativní hudby.

Connect: Create – Podpora vzniku nových studiových nahrávek ve všech žánrech ve spolupráci se zahraničním partnerem. 

LinksOUT – Podpora prezentace českých hudebních umělců a hudebních profesionálů na vybraných významných akcích v zahraničí ve všech oblastech hudby.

LinksOUT – Posílení programu SoundCzech – LinksOUT formou prezentace českých hudebních umělců a profesionálů na vybraných showcase festivalech a konferencích.

LinksIN – Podpora českých showcase festivalů/konferencí s edukativním přesahem, mohou žádat i festivaly a kluby.

OnRoad – Podpora prezentace českých hudebních umělců v zahraničí (rozšíření programu o oblast klasické soudobé hudby)

International PR – Podpora prezentace české hudební tvorby v zahraničí (kompletní mediální kampaň), a to i s rozšířením programu o oblast klasické soudobé hudby

Rok české hudby – Podpora inovativních exportních projektů v oblasti hudby k tématu "Rok české hudby"

 

DETAILY A PŘIHLÁŠKY

 

KDY SE VÝZVY UZAVÍRAJÍ:
31. 1. 2024

CO JE ROK ČESKÉ HUDBY:
Rok české hudby je každý rok zakončený čtyřkou, která symbolicky odkazuje na slavné české skladatele – Bedřicha Smetanu (1824–1884), Antonína Dvořáka (1841–1904), Leoše Janáčka (1854–1928), nebo Josefa Suka (1874–1935). Rok české hudby byl vyhlášen poprvé v roce 1924 ke stému výročí narození Bedřicha Smetany.