MENT odhalil kompletní program

Share me

Hudební festival MENT oznámil kompletní program konference pro jeho jarní edici, která se bude konat na více než 15 koncertních a konferenčních místech po celé Ljubljaně. Konference MENT je nedílnou součástí festivalu a přitahuje stovky profesionálů z celého světa.

Mezi hlavní body letošní konference patří celodenní série přednášek nazvaných "Baltic moMENTs", věnovaných koncertnímu trhu v Pobaltí a hudebním scénám Estonska, Lotyšska a Litvy. Během poslechového panelu budete moci objevit baltské umělce, kteří vystoupí na letošním festivalu MENT, a na rychlém setkání s dalšími účastníky se setkáte s delegací baltských hudebních profesionálů.

Kromě toho se konference bude pyšnit také několika rozhovory s významnými hráči z různých oblastí evropského hudebního průmyslu. Mezi hosty budou legendární koncertní promotér Igor Vidmar, zakladatel vlivné nezávislé nahrávací společnosti City Slang Christof Ellinghaus, vedoucí klubu HALL v Estonsku Elena Natale, tým největšího slovinského elektronického festivalu Butik, Martin Bricelj Baraga, vedoucí festivalu SONICA, a Michael Brenner, zakladatel platformy SHAPE+, nové evropské platformy pro inovativní hudbu a audiovizuální umění.

Nově se v programu konference také objevuje recepce pro chorvatské a srbské účastníky, a to v rámci spolupráce s nově založenou iniciativou Serbia Creates Music a We Move Croatia. Kromě toho se u kulatého stolu o exportu hudební produkce v bývalé Jugoslávii budou probírat možnosti, které takové exportní kanceláře a iniciativy mohou regionálním umělcům nabídnout.

Festival MENT se bude moci pochlubit účastí zástupců významných evropských festivalů, jako jsou Roskilde, Pohoda, Positivus, Tallinn Music Week, Loftas aj.

KOMPLETNÍ PROGRAM KONFERENCE MENT