Amelie Siba se nominovala na evropské ceny Music Moves Europe Awards 2023

Share me

Pražská písničkářka Amelie Siba se dostala mezi patnáctku hudebních umělců nominovaných na prestižní ceny Music Moves Europe Awards (MMEA) 2023. V minulosti MMEA vyhrála například ukrajinská rapperka Alyona Alyona nebo britská zpěvačka Dua Lipa. 

Z nominované patnáctky bude nyní odborná porota vybírat pět finalistů – každý z nich pak získá odměnu ve výši 10 tisíc euro. Absolutní vítěz pak dostane navíc ještě voucher v hodnotě pět tisíc euro. Také hudební fanoušci z celé Evropy budou moci vyjádřit své sympatie a vybrat svého favorita prostřednictvím webu www.mmeawards.eu. Umělec s největším počtem hlasů získá navíc ještě odměnu pět tisíc euro.

Výsledky Music Moves Europe Awards se oznámí v rámci konference Eurosonic, která se odehraje v dnech 19. – 23. ledna 2023 v nizozemském Groeningenu.

Ceny Music Moves Europe Awards jsou mezinárodní projekt, který má za cíl podpořit mladé hudební talenty na začátku kariéry. V minulosti ceny Music Moves Europe Awards vyhrála taková jména jako Alyona Alyona, Rosalia nebo Dua Lipa. Všichni nominovaní mají už teď jistý vzdělávací workshop, který společně organizují ESNS, Reeperbahn Festival a jejich partneři z Liveurope, Yourope, Live DMA, IMPALA, Digital Music Europe, ICMP-CIEM, International Music Managers Forum (IMMF) a European Music Exporters Exchange (EMEE).

Amelia Siba je česká písničkářka z Prahy, která patří mezi tzv. pokojíčkové tvůrce. Své zasněné písně tedy skládá v pokoji s kytarou v ruce. Její první EP It Was Nice to Meet You vyšlo v červnu 2019 a vzniklo ve spolupráci s Lukášem Vydrou (zpěvák skupiny Mayen a Dukla). V květnu 2020 se stala vítězkou osmého ročníku hudební soutěže 1Band2Play časopisu Full Moon. Vydání debutového alba Dye My Hair ji katapultovalo do první ligy domácí alternativní scény. 


Nominovaní na ceny Music Moves Europe Awards: Amelie Siba (Česká republika), CMAT (Irsko), eee gee (Dánsko), Goldkimono (Nizozemsko), Hause Plants (Portugalsko), Jerry Heil (Ukrajina), July Jones (Slovinsko), Kids Return (Francie), Koikoi (Srbsko), Monikaze (Litva), Oska (Rakousko), Queralt Lahoz (Španělsko), Sans Soucis (Itálie), schmyt (Německo), The Haunted Youth (Belgie)