Showcase klasické hudby zná své finalisty!

Share me

Showcase klasické hudby, který pořádáme ve spolupráci s festivalem Dvořákova Praha, zná své finalisty. Jejich seznam si můžete přečíst v prohlášení Radka Baboráka, který je garantem celého eventu.

Vážení a milí kolegové,

gratulujeme a děkujeme, že jste se přihlásili do Showcase 2022. Velmi nás i odbornou porotu potěšil zájem o Showcase, a dokonce překvapil počet nahrávek. Bylo vás takřka 60.

Vysoká kvalita vašich výkonů na nahrávkách svědčí o vašem zájmu o hudbu, která se vám stane nejen zaměstnáním, ale díky nezbytnému talentu i povoláním a naplněním. Pravděpodobně na celý život.

Protože jsme pečlivě poslouchali a hodnotili, ale také protože to celé bylo poprvé a museli jsme řešit technické komplikace, seznamujeme Vás s výsledky se zpožděním. Přijměte prosím ještě jednou naši omluvu.

Ti z vás, kteří nebyli vybráni do finálního vystoupení v rámci festivalu Dvořákova Praha ve dnech 22.9.-24.9.2022, nevěšte prosím ani na okamžik hlavu. Posuzovat hudbu, i když v rámci všech našich možností, znalostí a zkušeností není dost dobře objektivně možné.

V některých nástrojích byla velká konkurence, jinde menší. Někdo už je takřka na prahu sólové dráhy, jiný na počátku. Věřím, že se s mnohými setkám/me jak na vystoupeních, tak na doprovodných akcích, debatách, neformálních přednáškách přizvaných expertů. Vše se samozřejmě bude točit kolem muziky a kolem presentování se na poli hudebního světa.

Přijměte tedy všichni pozvání na jednotlivé akce, o kterých vás budeme informovat.

Ze šedesáti nahrávek vybrala odborná porota finalisty, kteří vystoupí na koncertech v rámci festivalu Dvořákova Praha dne 22.9.2022 ve Dvořákově síni pražského Rudolfina a 23.- 24.9.2022 v sálech Hamu.

Za doprovodu orchestru na koncertu v rámci festivalu Dvořákova Praha vystoupí:


Hädler, Roxana – harfa
Hager, Matteo – housle
Hájková, Dora – vcl
Haniková, Miriam – housle
Paulová, Anna – klarinet
Pinkas, Matěj – klavir
Vlček, Vilém – vcl

Na recitálech v sálech HAMU se představí

Kot, Martin - akordeon
Tesařová Bohdana – hoboj
Tesařová Pavla – housle
Vicenec, Štěpán – fagot
Kollert, Eduard – housle
Hrdová, Natálie – klarinet
Matoušková, Gabriela – klarinet
Trubač, Vojtěch – klavír
Diviš, Matěj – marimba, bicí
Habermann, Alfred – varhany
Šulc, Martin – akordeon
Prague Brass quintet
ConTRIOlogy
S.V.A. Trio
Alinde Quintet
Hanousek – skladba, projekt
Lukáš, David – skladba
Trtík, Jiří – skladba

Za celý tým Soundczechu bych Vám chtěl popřát úspěchy v osobním životě, i v profesní kariéře a těším se na shledáni při koncertech i doprovodném programu Showcase 2022.

Radek Baborák