Soutěž Stanisława Moniuszka 2021 začne přijímat přihlášky. Výherce získá 80 tisíc euro

Share me

Už za několik týdnů se otevře výzva k účasti ve druhém ročníku Mezinárodní soutěže Stanislawa Moniuszka. Výzva potrvá do 14. května 2021 a samotný druhý ročník, který má popularizovat dílo samotného Moniuszka i dalších polských skladatelů, se odehraje mezi 11. a 18. zářím 2021 ve Filharmonii Artura Malawského z Rzeszówě.

Soutěž je vyhlášena pro dvě kategorie bez věkového a národnostního omezení: 1) pro klavír a 2) pro komorní soubory do 12 členů. Organizuje ji Institut hudby a tance s podporou Ministerstva kultury a národního dědictví. Celková částka pro vítěze soutěže činí více než 80 tisíc eur

Každou kategorii bude hodnotit zvláštní komise složená z polských a zahraničních umělců a hudebních osobností. Soutěžící mohou obdržet různé speciální ceny od finančních po příležitost zahrát si ve významných koncertních síních a na festivalech v Polsku.

Vybraní soutěžící budou moci uskutečnit recitály v Bratislavě, Petrohradu a Vídni. Tím se podpoří propagace polských skladatelů ve světě. Soutěžní vystoupení budou nahrána a nejzajímavější nahrávky budou vydány u předního labelu v Polsku DUX.

Další detaily k soutěži a přihlášce ZDE

Kontakt pro média: Agata Szymczak (agata.szymczak@imit.org.pl, +48 602 311 955)