Jak se změní hudební sféra? Diskuze v rámci Dne hudby 2020

Share me

Proexportní kancelář SoundCzech během Dne hudby přinesla koncerty kapel vybraných na showcaseové festivaly, které se v souvislosti s pandemií koronaviru nemohly uskutečnit. HRTL, Kristina Barta, Market, Never Sol, sinks a teepee hráli živě prostřednictvím streamu SoundCzech showcase, ze záznamu je v neděli 21. června 2020 doprovodili Bratři, Epoque Quartet, I Love You Honey Bunny, Market a Noisy Pots. Ve volně přístupném Cross Clubu uvedla odpoledne diskuse Nový svět hudby se zástupci hudebního průmyslu, MK ČR a MPO ČR.

AKTUALIZACE 13. 7.: SoundCzech showcase je dostupný na našem YouTubu, stejně jako diskuse Nový svět hudby.⁣ Diskutují ministr kultury Lubomír Zaorálek, zástupce Ministerstva průmyslu a obchodu Robin Čumpelík, mluvčí České obce hudební (ČOH) Alexandr Smutný, ekonom a komentátor Lukáš Tóth a koordinátorka oblasti technických profesí ČOH Jana Heřmánková. Moderuje Saša Michailidis.

SoundCzech nadále vyhodnocuje možnosti podpory české scény lokálně i globálně a mapuje dopady opatření na českou hudební scénu a s ní spjatý průmysl. Předpokládaná doba obnovení proexportních aktivit na zahraničních showcaseových festivalech je září, kdy se má odehrát estonský festival Tallin Music Week, rakouský Waves Vienna, německý Reeperbahn, slovenský Sharpe či putovní Womex.⁣

Partneři Dne hudby:⁣
Česká centra⁣
Česká obec hudební zastoupená iniciativou Za živou hudbu⁣
European Music Day Association⁣
HEMI⁣
Ministerstvo kultury České republiky⁣
Hlavní město Praha⁣

Mediální partneři:
Full Moon Magazine
Český rozhlas Radio Wave
Muzikus, AlterEcho
Monster Music

SoundCzech showcase, Praha – Cross Club, 21. 6., 16:00–22:00⁣
Foto: Libor Galia⁣