Finále mezinárodní soutěže kapel Planetrox opět na Rock for People

Share me

Kapely z desítky zemí z celého světa se letos opět utkají o šanci zahrát si na jednom z největších kanadských festivalů Envol et Macadam v Quebecu! Mezinárodní hudební soutěž PLANETROX, která si klade za cíl objevovat nadějné kapely a představovat je širokému mezinárodnímu publiku, se v České republice uskuteční již po osmé. Finálové kolo proběhne 3. července na festivalu Rock for People v Hradci Králové.

Kapely z desítky zemí z celého světa se letos opět utkají o šanci zahrát si na jednom z největších kanadských festivalů Envol et Macadam v Quebecu! Mezinárodní hudební soutěž PLANETROX, která si klade za cíl objevovat nadějné kapely a představovat je širokému mezinárodnímu publiku, se v České repulice uskuteční již po osmé. Finálové kolo proběhne 3. července na festivalu Rock for People v Hradci Králové.

PLANETROX se v ČR koná ve spolupráci Stanley Star Promotion, Rock for People a nově s podporou Kytary.cz a české proexportní kanceláře Soundczech. Projekt je iniciativou festivalu Envol et Macadam ve spolupráci s městem Quebec a kanadským ministerstvem kultury.

Mezi země, které se letos do soutěže zapojí, patří Kanada, USA, Francie, Velká Británie, Německo, Mexiko, Česká republika a Slovensko, Japonsko, Čína a Indonésie. Díky projektům Envol et Macadam mají kapely možnost zúčastnit se události, která ročně přiláká nejen více než 20 tisíc fanoušků, ale i mnoho profesionálů z hudebního průmyslu. Bad Religion, Mastodon, Sum 41, Pennywise, The Sounds, Metric, Bloc Party, Hatebreed, IAM, The Exploited nebo As I Lay Dying jsou jen někteří z mnoha známých interpretů, kteří již na festivalu zahráli. Z českých a slovenských kapel vyhrály v minulých letech následující kapely: Criminal Colection, From Our Hands, Skywalker, John Wolfhooker, Pilot Season, I Love You Honey Bunny a Stifled.


Zaregistrovat kapelu můžeš na odkazu - https://thepointofsale.com/tickets/rox190703001, kam krom základních informací o kapele vložíš také odkaz na svůj hudební profil, klip či song. Z výběru pak kanadská porota vybere 4 finalisty, kteří si zahrají 30 minutové sety na Rock for People! O výherci rozhodne odborná porota a také fanoušci na festivalu. Kapely se mohou registrovat online do 17. června 2019.

V případě dotazů napište na planetrox@rockforpeople.cz