Adresář

           Czech Jazz Guide          CZ/SK Sonic         World Music Guide

Podrobný adresář klubů
- včetně informací o technickém vybavení, kapacitě atd.

533 subjektů

KlasikaPlus

Kulturní portál mapující nejen aktuální dění ve světě klasické hudby doma i v zahraničí. „Plus“ v našem názvu znamená přesahy nad rámec tradičních recenzí a rozhovorů. Tuto ideu naplňuje např. speciální rubrika určená významným osobnostem a jejich tématům, galerie pro výtvarníky a jejich „hudební“ nápady, autorský prostor pro mladé a o mladých, postupně vznikající archiv referenčních nahrávek a další vzdělávací, historické i zeměpisné souvislosti.

Get link

Social networks

Kontakt

+420 602 694 606
info@klasikaplus.cz

Address

Pštrossova 1925/6
Praha 1
11000
Agentura 10:15 Entertainment s.r.o. byla založena v roce 2008. Historicky navázala na nejstarší soukromou agenturou v ČR působící v oblasti velkých koncertních produkcí 10:15 Promotion. Mezi nejvýznamnější akce patří koncerty Leonarda Cohena, Alicii Keys, Diany Krall, Nicka Cavea & The Bad Seeds. V letech 2010-2013 se stala exkluzivní booking agenturou Open Air Festivalu v Panenském Týnci, kde vystoupili např. The Chemical Brothers, Faithless, Fatboy Slim, Kasabian, Amy MacDonald, Leftfield, Interpol, Gorillaz Sound System, Royksopp.

Get link

Social networks

Kontakt

1015@1015.cz

Address

Ječná 15
Praha 2
12000
Multižánrový klub zaměřený především na mladé kapely. Klub 15 minut vznikl v roce 2006 jako multikulturní prostor otevřený koncertům, elektronické hudbě, divadlu, výstavám či studentským večírkům v suterénu Tereziánské zbrojnice a profiloval se především jako vysokoškolský klub. V roce 2009 se Klub 15 minut přestěhoval do současných prostor na Komenského ulici a rozšířil své cílení i mimo studentskou komunitu, přičemž se stal nedílnou součástí olomoucké klubové scény. Po dobu své existence se v klubu odehrály desítky koncertů a vystoupila špička domácí alternativní, drumandbassové, reggae, house & techno scény.

Get link

Kontakt

+420 581 045 665
produkce15minut@gmail.com

Address

Komenského 31
Olomouc
77900

3bees studio

26 let, téměř 2 000 klientů, 3 Včelky, 2 studia, nahráváme, mícháme, masterujeme, točíme a stříháme video, pomáháme, prodáváme, učíme, bzučíme... Za 24 let činnosti máme za sebou tisíce projektů pro zhruba 2 000 klientů, muziku všech možných žánrů (včetně japonské cimbálovky, čínského rocku a mongolského rapu…), jména známá i raritní, ceněná i nikdy nedoceněná... • nahráváme také mluvené slovo, reklamy, rádiové spoty, sem tam si střihneme nějaký ten videoklip • dokážeme sejmout i živá vystoupení v klubech (včetně videa), která pak ve studiu kvalitně smícháme • převádíme kazety a LP desky, masterujeme nahrávky, sestavujeme hudební pásma pro dobré podniky • hrajeme, skládáme, aranžujeme, produkujeme, pomáháme a vyučujeme • vedeme veřejnou zvukařskou wikipedii, na blogu publikujeme novinky z oboru i odkazy na zajímavé kapely či zajímavý zvuk

Get link

Social networks

Kontakt

+420 603 852 718
kakaxa@3bees.cz

Address

Vraštilova 205
Roztoky
Agentura 420 Production je dynamicky se rozvíjející tým s mnohaletou zkušeností v práci s hudebníky, soubory, pořadateli, vydavateli a producenty doma i v zahraničí. Profesionalita ve všech směrech, důsledná stálá práce s umělci a důraz na každý detail produkce je pro nás samozřejmostí. Výsledkem je špičková pódiová prezentace námi zastupovaných umělců, která je pomohla přivést na nejprestižnější domácí i světová pódia včetně legendárních festivalů Glastonbury či Sziget. Základní portfolio 420 Production tvoří šestice jmen z toho nejlepšího, co nabízí současná tuzemská scéna. Zaměřujeme se na mladou elektro-danceovou generaci hudebníků ale i na kvalitní pop. Důkazem, že náš přístup funguje a že i české kapely mají na velká pódia světových festivalů jsou Mydy Rabycad, kteří za pět let vyrostli v možná nejúspěšnější českou kapelu v zahraničí. Zmínit musíme i vynikající tandem Noisy Pots s originálním mixem elektroniky s nápaditou perkusivně melodickou linií kýblů, barelů a hrnců, dále Android Asteroid výtečnou syntézu rapu, downtempa, jazzu a funku či temně tvrdý elektronický projekt kapelníka Mydy Rabycad Néro Scartche. A v neposlední řadě N.O.H.A. energická kapela, kterou charakterizuje směs bicích a basů, kterou nazýváme "ethno-bass". Jako Agentura 420 Production dále zajišťujeme booking pro vybrané interprety a umělce, umíme nabídnout, vytvořit a zprodukovat kvalitní program pro VIP eventy. Najdeme pro Vás hudební i scénické řešení na míru dle Vašich potřeb a nároků klienta. Díky mnohaletým zkušenostem členů týmu Agentury 420 Production si stojíme za kvalitním provedením a jednáním na úrovni. Tým 420 Production, to jsou tři generace hudebních nadšenců a zkušených profesionálů, kteří jsou celý život ponořeni ve všem, co se točí kolem hudby u nás i v zahraničí. Od managementu a systematické práce s umělci, přes dramaturgii a všestrannou produkci koncertů, festivalů a eventů. Rozsáhlé mezinárodní zkušenosti a kontakty, které jsme získali v dobách minulých i ve žhavé současnosti, nám umožňují překračovat hranice české kotliny a naše umělce úspěšně etablovat na světových pódiích a postavit se tak tváří v tvář zahraničnímu trhu. Na poli exportu české moderní hudby tak zaujímáme výsadní postavení. Spolu s našimi talentovanými umělci a dalšími tvůrci jsme připraveni vyjít vstříc všem pořadatelům a posluchačům, roztančit každý sál či náměstí, rozparádit každý festivalový kotel a splnit takřka každé přání na vašem eventu či korporátní akci.

Get link

Pořádáme koncerty hudebníků, kteří se v té obrovské záplavě nové hudby nějak vyjímají. Kapely na turné (On Tour), sólo písničkáři, výrazné zpěvačky (Femme Fatale) i originální instrumentalisti, umělci, kteří mají co sdělit.

Get link

Social networks

Address

Praha
Kolektiv A.M.180 je nezávislé neziskové sdružení založené na principech DIY. Od září 2003 sdružení provozuje v Praze multifunkční prostor a galerii A.M.180. Je platformou pro kontakt mezi nezávislou hudební scénou a současnou výtvarnou scénou. A.M.180 připravuje výstavy, koncerty a performance. Od roku 2007 vede také svůj label AMDISCS, a od roku 2008 kolektiv pořádá akci nazvanou CREEPY TEEPEE, letní přehlídku současné hudby a umění v Kutné hoře. Její dramaturgii zajišťuje Jakub Hošek (finalista Ceny Jindřicha Chalupeckého v letech 2005 a 2007), Anežka Hoškova (výtvarná umělkyně) a Štěpán Bolf. Tato sestava se dala dohromady proto, aby zprovoznila vlastní prostor pro realizaci přátel, podporovatelů a všech těch, kdo nejsou spokojení s podobou současného umění a hudební scény v České republice. Výstavy v obou místnostech galerie A.M.180 obvykle trvají tři týdny, což umožňuje jejich rychlou obměnu. Galerie stejně jako ostatní aktivity Kolektivu A.M.180 odstartovaly bez jakýchkoli vnějších finančních zdrojů, přísně v kánonu DIY.

Get link

A2Z Studio

A2Z je malé nahrávací studio zaměřené především na spolupráci se zahraničními umělci a jejich booking. Věnuje se především nahrávání hlasu, postprodukci a službám v oblasti hudebního marketingu.

Get link

Social networks

Kontakt

+420 777 007 010
A2ZStudio@email.cz

Address

Českobrodská 34/7
Praha 9
19000
AC klub byl 3. května 1991 otevřen v objektu Nového internátu Fakulty vojenského zdravotnictví Univerzity obrany v Heyrovského ulici jako vysokoškolský klub Vojenské lékařské akademie v Hradci Králové, který je však přístupný široké veřejnosti. Za tuto dobu zde podařilo uskutečnit stovky koncertů rockových (například: -123 min., Walk Choc Ice, Lavina, Ready Kirken, Vladimír Mišík, Vyhoukaná SOWA, interpreti ze Slovenska, Velké Británie, Švédska či Holandska), folkových (například Wabi Daněk, Pepa Nos, Slávek Klecandr, Ivo Cicvárek, Štěpán Rak, Žofie Kabelková), jazzových (například Ramblin Rex, Jazz Eftärrat, Wentil Duo Brunne– Vyšohlíd, Friedl Trio, nChant Jazz & Snežana Vukčević, Václav Marek a Blue Star, Ostaš, koncert festivalu Jazz Goes To Town), etnických (například Sluneční orchestr, Celtic Ray, Jambalaya, ruští písničkáři, národopisné soubory, pravidelné večery s cimbálovkou) či vážné hudby (například Jiří a Martin Strejcovi, Nové dechové trio, kontrabasový virtuos prof. Gajdoš). Proběhly zde stovky tématických večerů a pořadů, například o Karlu Krylovi (včetně vystoupení jeho bratra Jana), Petru Novákovi, Bulatu Okudžavovi, francouzských šansonech, Freddie Mercurym, Doors, chorvatské, mexické, argentinské, čínské, irské či indické hudbě. Uskutečnila se rovněž dlouhá řada výstav výtvarného umění, večerů s autorskými přednesy vlastní poezie či prózy, divadelních činoherních i loutkových představení, besed za účasti například MUDr. Radima Uzla, pplk. Jiřího Komorouse či Arnošta Goldflama, cestopisných, duchovních či křesťanských večerů, na kterých mimochodem vystupovali písničkáři z Nového Zélandu nebo z Jihoafrické republiky. Od roku 2003 se klub každoročně stává dějištěm obnovené tradice studentských Majálesů. Roku 2004 zde odstartoval nový hudebně výtvarný projekt ´INspirACe´, který nabízí výstavy mladých talentovaných umělců, na jejichž vernisážích vystoupí vždy dvě známé skupiny. Projekt upoutal pozornost médií a dostalo se mu zájmu široké veřejnosti i její početné návštěvy, a tak bude pokračovat i v dalších letech. Projekt je situován do tří večerů prvních sobot v měsících říjnu, listopadu a prosinci. AC klubAC klubu je v Hradci Králové místem naprosto výjimečným: tento výhradně nekuřácký (dost možná v tomto směru první a možná jediný svého druhu v republice) klub se stal vyhlášeným multikulturním prostorem, který se ve své dramaturgii nevymezuje vůči takřka žádnému hudebnímu či kulturnímu směru. Pouze se v jeho programu prakticky neobjevuje agresivní tvrdá hudba. Naopak se snaží připomínat neprávem opomíjenou tvorbu šedesátých let v české i světové tvorbě, vrací se k éře písniček Voskovce, Wericha a Ježka, připomíná velké osobnosti typu Jiřího Suchého, Hany Hegerové, Louise Armstronga či Franka Sinatry. Na scénu klubu se neustále vrací hradecké středoškolské kapely, z nichž drtivá většina odehrála své první koncerty právě zde. Řada z nich se postupem času vypracovala v respektovaná jména, za všechny jmenujme skupinu Lavina, která klub nepřestává považovat za svou domácí scénu. V AC klubu proběhly samostatně či ve spolupráci s Českým červeným křížem, Danetou, o.s. Salinger či o.s. Laxus akce zaměřené proti drogám, kouření, AIDS, násilí a také akce pro děti s poruchami řeči a sluchu, tělesně postižené, děti z domovů mládeže, důchodce či pro děti z internátů a speciálních škol. Na konci ledna 2005 se v klubu uskutečnil benefiční koncert „Hradec-Asie: jeden svět“, jehož výtěžek, 16.000,- Kč, pomohl prostřednictvím UNICEF oblastem v jihovýchodní Asii, postiženým ničivými vlnami tsunami. Na benefiční akci vystoupily skupiny Lavina (HK), Post-It (Praha), Vyhoukaná SOWA (HK), Imodium (Broumov) a Enter (HK). Nadále chceme nabízet tradiční akce, ale i řadu zcela nových programů a tématických večerů.

Get link

Social networks

Address

Zámostí 684/1, Malšovice
Hradec Králové
500 09
Akademie múzických umění v Praze je se svými zhruba 1 500 studenty největší uměleckou školou v České republice, která nabízí vysokoškolské studium. Svým studentům nabízí rozvoj jejich talentu a prohlubování specifického osobnostního projevu v divadelních, filmových, hudebních a tanečních oborech. Akademie múzických umění v Praze byla založena 27. října 1945 dekretem č. 127 prezidenta Edvarda Beneše "o zřízení vysoké školy Akademie musických umění v Praze". Prvním akademickým rokem se stal rok 1946/1947. V § 1 zmíněného dekretu se uvádí: „Tato vysoká škola má 4 odbory, a to odbor hudební, odbor dramatický, odbor taneční a odbor filmový.“ Postupem času se z některých odborů staly fakulty a Akademie múzických umění se zabydlela v centru Prahy v několika historicky cenných objektech. Filmová a televizní fakulta (FAMU) dnes sídlí v paláci Lažanských na nábřeží řeky Vltavy, Divadelní fakulta (DAMU) v Kokořovském paláci v Karlově ulici a Hudební a taneční fakulta (HAMU) ve dvou palácích na Malé Straně – Lichtenštejnském a Hartigovském. Hudební fakulta nabízí vzdělávání v oblastech hry na nástroj, zpěvu, hudební teorie a managementu.

Get link

Social networks

Kontakt

+420 234 244 511
info@amu.cz

Address

Malostranské náměstí 259/12
Praha 1
11800