Czeching Skills – Workshopy (nejen) pro hudebníky

Další ze série workshopů (nejen) pro hudebníky SoundCzech –  Skills, tentokrát ve spolupráci s Radiem Wave a hudebně exportním projektem Czeching, se zaměří na tvůrčí hudební management, tedy na to, jak si najít svůj styl v oblasti organizování, plánování, vyjednávání i propagace nejrůznějších hudebních projektů. Přístupů je mnoho stejně jako hudebních žánrů, a proto workshop povedou osobnosti, které založily a řídí velmi osobité projekty zaměřující se na podporu mladých hudebníků a hudebnic i na kultivaci hudebního průmyslu. Workshopy proběhnou ve dnech 4. - 5. září 2018.

číst dál

Německá booking agentka a promotérka Mirca Lotz je zakladatelkou hudební neziskové organizace innen.aussen.raum e.V. a agentury [fwd: like waves]. Pořádá a kurátoruje koncerty na nezvyklých lokacích a zabývá se bookingem kapel po celé Evropě. Je také zakladatelkou iniciativy a konference We Make Waves zaměřující se na podporu hudebnic a byla vybrána, jako jedna z výrazných inovátorek, do projektu Keychange.

Britský manažer, mentor a hybatel manchesterské grimeové scény Danny Fahey a bývalý úspěšný rapper je zakladatelem iniciativy Thirty Pound Gentleman, která pomáhá zejména mladým umělcům a umělkyním, často sociálně znevýhodněným, zorientovat se v hudebním průmyslu. Prostřednictvím projektu Grime Beyond Borders pomáhá rapperům a rapperkám prorazit za hranice. Danny Fahey má bohaté zkušenosti s prací v komunitách od Zimbabwe až po Libanon i spoluprací s lifestylovými značkami.

4. - 5. září 2018 16:00 - 21:00, Pražské kreativní centrum, místnost 219, Staroměstské náměstí 4/1, Praha 1

První den představí Mirca Lotz a Danny Fahey své projekty, přístupy a strategie během přednášek. Druhý den se pod vedením hostů budou řešit konkrétní projekty účastníků v rámci workshopu a brainstormingu. Přednášky a workshop budou vedeny v angličtině. Vstup zdarma. Registrace a účast na obou dnech je nutná, stačí vyplnit formulář ZDE.