Bottled Fish

Všechno to začalo sny a příběhy, které si kytaristka Asya vymýšlela. Vždy si je představovala jako filmy, až se jednoho dne k filmům v její hlavě zrodil i soundtrack, tedy první písně kapely Bottled Fish. Fascinace hudbou, hra s přetvářením formy písní i žánrů, kombinace indie-rocku, alternativy, špetky psychedelie i synth-wavu stojí na duu tvořeném Asyou Shakurovou a Nikitou Zhitnikovem. 

číst dál

Ona pochází z Kazaně, Tatarstánu, Nikita z Kazachstánu, kapelu dotváří klavírista Anton Saller a kytarista Maxim Cherepanov z Ukrajiny. Na scéně se pohybují od roku 2019, odehráli několik desítek klubových a festivalových koncertů. 

Roku 2020 vydali debutové EP “No One”, média je přirovnala k Nierice či Air. O rok později se představili expertům z České republiky i zahraničí na showcase festivalu Nouvelle Prague. 

Na jaře 2023 vydali debutové dlouhohrající album Dreams Lie. Žánrově pestrá nahrávka se nejčastěji pohybuje v indie rocku a blues, písně o ztrátách, bezmoci, zklamání i tlaku společnosti však nesou silnou touhu překážky zas a znovu překonávat. Na desce hostuje bubeník Roman Vícha, nahrávání alba a mixing prováděl dohledem Tomáše Jochmanna v Baracca Records, masteru se ujal Gaex.

Skladba “Do Evil” z Dreams Lie se udržela 7 týdnů v hitparádě Velká Sedma na Radiu 1, Dreams Lie představila kapela na radiu Proglas, Rockzone, v časopisu Headliner, Rock&Pop, Nový Populár, Full Moon či na Hudba.sk.

Kategorie

Social networks