Zabelov Group

Široce rozkročené pojetí jazzu, fascinace rytmickými sekvencemi a abstraktním vokálem, experimentování a neustálá potřeba hledání nového zvuku, stejně jako prolínání kultur. To je základ přístupu Zabelov Group k hudbě a jejímu provedení. Dvojice využívá kromě živých nástrojů syntezátory i další efekty, klíčový však pro ni zůstává neustálý spontánní proces tvorby na pódiu a práce s momentální náladou.

číst dál

Dvojice Jan Šikl a Roman Zabelov se na scéně společně pohybuje od roku 2012. Český skladatel a multiinstrumentalista Šikl vystudoval skladbu na Pražské konzervatoři, kromě hry na bicí a trubku v Zabelov Group a skupině Korjen tvoří scénickou hudbu pro Národní divadlo, Český rozhlas, Spitfire Company nebo Orchestr Berg. Roman Zabelov pochází z malé vesnice Žiliči v Bělorusku. Hra na akordeon pro něj byla přirozeným rodinným dědictvím – dědeček samouk, otec i oba dva starší bratři jsou profesionálními akordeonisty. Od roku 2010 studuje v Praze. V kapele se výrazně také uplatňuje éterickým vokálem.

Svou tvorbu zachytili poprvé na domácí nahrávce 40 000 (2012) a live albu Secret Sessions (2014), na podzim loňského roku vyšla u Minority Records jejich první studiová deska Eg. Přesto se duo neomezovalo pouze stěnami studia, Eg obsahuje terénní nahrávky, zachycení zvuku kostelních varhan a také hosty, např. oceňovaného českého jazzového kontrabasistu Jaromíra Honzáka. Z původního akustického puritánství se postupně stal komplex cinematické hudby provázané samply a akustickými nástroji rozšířenými o elektroniku.

Kategorie

Social networks

Booking & Management

Management:
Anna Mašátová
anna@ampromotions.cz
+420 775 614 984

 

Booking:
Dušan Svíba
dusan@earthmusic.eu
+420 603 486 857