Circus Brothers

Od největších českých festivalů přes koncerty v Německu, Rakousku, Rumunsku nebo na Slovensku po desítky klubů a buskování na ulici. Circus Brothers mají energie na rozdávání, své početné fanoušky jsou schopni bavit do kuropění s klaunskou nonšalancí i punkovým drajvem.

číst dál

Coby Circus Brothers se pohybují na scéně dva roky, ale fanoušci kapelu dobře znají i z předchozího působení pod názvem Circus Problem. Šestice se inspiruje českou a balkánskou dechovkou, ke které si podle chuti přimíchávají disco, rap, techno, house, elektronické beaty nebo folk. Pestrou směsku označují jako disco-balkan, přestože je nástrojové obsazení poměrně tradiční – bicí, klávesy, klarinet, housle, trombon, baskřídlovka, heligón a kytara.

Jedním z iniciačních momentů frontmana kapely bylo setkání se snímkem Underground Emira Kusturici. Texty glosující život bez příkras s absencí bolestínství se staly pro zpěváka Eliáše Jeřábka inspirací. Balkánské hudbě v moderním pojetí se Circus Brothers nevěnují jen ve své tvorbě, za jejím studiem jezdí také do zahraničí. O její evropské historii sepsal houslista Martin Sedlák dokonce diplomovou práci.

V lednu roku 2018 vydala šestice vlastním nákladem debutové album #vjeržim a odjela česko-maďarské turné s Bohemian Betyars. Na rok 2019 plánují vydání nového singlu včetně videoklipu, zahraniční i tuzemské klubové turné a desítky festivalů.

Kategorie

Social networks

Management & booking:

Martin Brož
management@circusbrothers.cz
+420 602 144 976
MASSIVE BOOK s.r.o.