Electronica: Vision of sounds v Londýně

Share me

U příležitosti oslav 30. výročí pádu komunistické nadvlády ve východní Evropě spojí čeští, maďarští a polští hudebníci nové generace své umění v jedinečný zážitek kombinující propracovanou elektroniku a ohromující vizuální efekty. Přijďte do londýnského Rich Mix 29. 11. 2019 ve 20:00.

Ponořte se do pulzujících vizuálních efektů a smělých rytmů. Floex & Tom Hodge, Mïus X Attaray Visual a NOON společně vytvoří podmanivý hudební obraz, který posouvá hranice moderní elektronické hudby.

Floex & Tom Hodge (Česká republika / Spojené království) představí své fenomenální živé vystoupení ke svému albu A Portrait of John Doe, ambicióznímu projektu vydanému věhlasnou značkou Mercury KX. Vystoupení pod virtuálním orchestrem promítnutým na vznášejících se balónech vytváří zcela novou úroveň synergie, při které se neoklasická hudba a radikální elektronická avantgarda pojí v jedinečný, působivý vesmír.

Mïus – multiumělecký projekt budapešťského umělce Gergelyho Álmose – mísí zcela odlišné způsoby sebevyjádření a vypráví „Digitální příběh geometrických tvarů“. Společně s Attaray Visual (Andreou Sztojánovitsovou) a zvláštním hostem Rafem Skowrońskim, zpěvákem polské skupiny Jóga, vás vezme na odpočinkovou cestu do nadčasového audiovizuálního mikrokosmu.

Jeden z předních polských producentů hiphopové a elektronické hudby NOON (Mikołaj Bugajak) prosazuje breakbeatovou elektronickou hudbu, kdy beaty vhodně začleňuje do komplexnějších a promyšlenějších zvuků. Rozebíráním vlastních skladeb vytváří prostor pro jevištní improvizaci, při které ho doprovází Marcin Awierianow (bicí) a Piotr Połoz (basová kytara) ze skupiny Psychocukier.

Stroon & Kubriel jsou nadšení různorodí umělci, kteří v oblasti hudebního a vizuálního umění spolupracují již dlouho. Jejich nejnovější spolupráce vychází ze Stroonova alba Vice Laboratory, na kterém se mísí současná elektronická hudba s vibrafonem. Modální melodie a harmonie v tempu 130 BPM se spojují s Kubrielovou experimentální, lyrickou a poetickou světelnou extravaganzou.

Vstupné: £12.50 (do 15. října), £15 na místě