Čeští a slovenští umělci na Eurosonic Noorderslag 2019

Share me

Česká proexportní kancelář SoundCzech ve spolupráci s Eurosonic Noorderslag a slovenským partnerem, festivalem Pohoda, ohlašuje výběr českých a slovenských umělců, kteří vystoupí v rámci  česko-slovenského fokusu Eurosonic Noorderslag 2019.

Jedná se o jednu z největších událostí české a slovenské hudební scény v historii. Eurosonic Noorderslag je nejprestižnější evropskou hudební přehlídkou a konferencí, která každým rokem vyzdvihuje jednu ze zemí, aby ukázala největší talenty dané hudební scény. Organizátoři ESNS se letos rozhodli uspořádat první duální fokus zaměřený právě na Českou a Slovenskou republiku.  

“Domnívám se, že se nejedná o nahodilý úspěch, ale uznání, že Česká a Slovenská republika mají množství hudebních talentů a hudební scény, které mají co nabídnout hudebním fanouškům i profesionálům. Na česko-slovenský fokus se díváme také jako na další důležitý krok k rozvoji těchto scén,” říká ředitel SoundCzech, Márton Náray.

Z České republiky byli bookery Eurosonic Noorderslag vybráni: Bohemian Cristal Instrument, Circus Brothers, Floex & Tom Hodge, Lazer Viking, Lenny, Manon Meurt, Mydy Rabycad, Pipes And Pints, Thom Artway and Zabelov Group. Vystoupí také Hellwana, vyslaná exportním projektem Radia Wave, Czeching.

Ze Slovenské republiky vystoupí Autumnist, B-complex, Katarína Máliková & Ensemble, Isama Zing, Möbius, Nvmeri, Our Stories, The Ills, Thisnis a Tittingur.

Jednadvacet vybraných hudebních projektů vzešlých pečlivým výběrem ze stovek přihlášených bude mít možnost se prezentovat před čtyřmi tisíci mezinárodních hudebních profesionálů a 50 000 diváky ve dnech 16. 1. - 19. 1. 2019 v nizozemském Groningenu.